Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muži, který v Budějcích brutálně ubil ženu, hrozí 18 let vězení. Vinu u soudu přiznal

Až osmnáct let vězení hrozí čtyřiatřicetiletému muži, který letos v březnu v Českých Budějovicích brutálně usmrtil ženu. Obžalovaný dnes u soudu přiznal vinu a řekl, že události lituje. V minulosti už byl několikrát trestaný.

K incidentu došlo na začátku března letošního roku v Českých Budějovicích. V ruině bývalého nádražního domu měl čtyřiatřicetiletý Petr B. napadnout svou přítelkyni kvůli údajné nevěře. „Ženu napadl intenzivními údery pěstí do hlavy, zad a břicha. K útoku došlo nejprve v bývalém nádražním domě, poškozenou poté vytáhl před něj a v útoku pokračoval. Podpaloval jí vlasy zapalovačem, tahal ji za vlasy, vláčel ji po zemi, kopal do ní, skákal jí po těle, dupal na hlavu, poléval ji kýblem se splaškami. Poté ji odtáhl přes železniční koleje, kde ji nějakou dobu nechal. Následně ji odnesl zpět do domu,“ uvedl během dnešního jednání státní zástupce Petr Žižka.

Žena útok nepřežila. Obviněný jí způsobil mnoho poranění, zemřela na otok mozku.

Podle soudu byl muž v minulosti už několikrát trestaný. V loňském roce měl například napadnout jinou ženu, které vyhrožoval zabitím. „Obviněný ženu po předchozím fyzickém napadení uchopil za kotníky a vytáhl do vzduchu a řval na ní, že ji pověsí za lustr a podřízne jako slepici,“ zaznělo u soudu. Napadnout měl několik dalších lidí.

Třiatřicetiletý muž brutálně zavraždil ženu. Hrozí mu až 18 let vězení

Velmi brutální vraždu řeší od středečního rána jihočeští kriminalisté. Obětí je šestačtyřicetiletá žena, kterou ubil v bývalém drážním domku v Českých Budějovicích třiatřicetiletý muž. Ženě způsobil mnohačetná poranění. Muži, kterého policie...

Obviněný, kterému hrozí 18 let vězení za vraždu, a další tři roky za ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, u soudu uvedl, že se cítí být vinen a svých činů lituje. Na otázky soudu ale odpovídal velmi těžce, většinou užíval jen slova nebo krátké věty. Přiznal, že už od mládí užíval alkohol, v posledních letech také marihuanu a pervitin.

Ze závislosti na alkoholu se dokonce léčil, z nařízení soudu v minulosti absolvoval tříměsíční ústavní protialkoholní léčbu. Po jejím ukončení ale zase začal pít. „Kdybych byl střízlivej, tak se nic z toho nestane. Když se napiju, tak nevím, co dělám. A když to smíchám všechno dohromady, tak si nic nepamatuju. Během toho usmrcení, měl jsem okno, nevím, možná mi někdo říkal, ať toho nechám, možná se smáli,“ uvedl obžalovaný.

Státní zástupce nevyloučil, že kromě trestu ve vězení bude pro obžalovaného požadovat i následný pobyt v detenčním zařízení. „Navrhoval jsem to, ale až se blíže vyjádří soudní znalci, tak pak se bude rozhodovat, jestli by třeba nepostačilo ochranné léčení," uvedl Žižka. Líčení bude v lednu pokračovat právě výpovědí soudních znalců z oboru psychiatrie.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky krimi, soud, vražda, České Budějovice, věznice, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži, který v Budějcích brutálně ubil ženu, hrozí 18 let vězení. Vinu u soudu přiznal  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.