Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Výbuch zničil studánku v lese na Jindřichohradecku. Podle policie šlo pravděpodobně o vandalismus

Jihočeští policisté vyšetřují neobvyklou událost, k níž došlo na konci listopadu v lese poblíž Lovětína na Jindřichohradecku. U lesní cesty tam silný výbuch zcela zdemoloval zdejší studánku, jejíž trosky poté objevil kolemjdoucí hajný. Podle policie, která o případu informovala v pátek na Twitteru, se s největší pravděpodobností jednalo o vandalismus.

V lese u Lovětína na Jindřichohradecku došlo na konci listopadu k poměrně ojedinělé události. U jedné z asfaltových cest tam totiž vybuchla studánka. Silná exploze kompletně zdemolovala bytelnou betonovou skruž a její trosky rozmetala do okolí nekolika metrů. Zničené studánky si poté všiml kolemjdoucí hajný, který na místo přivolal policii. Podle dostupných informací nebyl při události nikdo zraněn.

Co přesně stojí za výbuchem zatím policisté nesdělili. Pracují ale s tím, že by se mohlo jednat buď o výbuch staré munice, nebo o vandalismus. „Pyrotechnik, který byl v pátek na místě, se přiklání k tomu, že šlo o použití silné pyrotechniky,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Pokud se v následujících dnech prokáže, že studánku někdo zničil úmyslně, budou policisté záležitost vyšetřovat jako trestný čin poškození cizí věci. Za to hrozí pachateli až rok vězení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, výbuch, studánka, vandal, vandalismus, Jindřichohradecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výbuch zničil studánku v lese na Jindřichohradecku. Podle policie šlo pravděpodobně o vandalismus  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.