Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Násilník, který ohrožuje ženy nožem a pokouší se je znásilnit? Nic takového neprošetřujeme, komentuje policie

Jako lavina se na sociálních sítích šíří příspěvěk, ve kterém jeho autor varuje před mužem, který má v Českých Budějovicích ohrožovat ženy a dívky nožem a pokouší se je znásilnit. K několika napadením už podle autora příspěvku mělo dojít. Podle policie se ale jedná o planý poplach. Žádné takové oznámení o napadení českobudějovičtí policisté neevidují.

„Lidí chtěl bych vás upozornit a hlavně ženy a dospívající holky,davejte si velkej pozor je tu nějakej násilník který přepadáva a ohrožuje ženy velkým nožem a pokouší se je znásilnit. Dneska ráno kolem čtvrtý ráno přepadl dívku v podchodu jak se jde k benzince a na šumavu. Naštěstí jí jenom okradl a jak se bránila tak jí pořezal na rukou.Má určitě vyhlednutou trasu šumava, benzina na máji, park okolo hospody jiskra a okolí bývalyho oratoře. Tenle týpek už se o to pokusil snad šestkrát zatím je teda jen okradl ale dávejte si pořédnýho majzla než ho policajti chytnou,“ popisuje na Facebooku Milan G. Příspěvěk, který zveřejnil na svém profilu 10. ledna sdílelo přes 500 profilů. 


Zdroj: facebook.com

V různých variantách se později začala informace objevovat na dalších sociálních sítích. „Info pro všechny holky, co bydlí v ČB. Chlap, co znásilnil holku v díře na Vltavě, by se měl oblékat do černého dlouhého kabátu s černýma botama, nejspíš je to Ukrajinec, nosí u sebe nůž, kterým vyhrožuje holkám (údajně pořezal další holku). Pohybuje se okolo benzíny u Čtyř Dvorů (Máj, Vltava, může být i jinde),“ stojí v dalším textu.

Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera se ale s největší pravděpodobností jedná o smyšlenou událost. „Policie žádné podobné oznámení neeviduje, proto ani případ nevyšetřujeme,“ řekl redakci.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, vyšetřování, znásilnění, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Násilník, který ohrožuje ženy nožem a pokouší se je znásilnit? Nic takového neprošetřujeme, komentuje policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.