Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž okradl seniorku o více než 40 tisíc korun. Hrozí mu až deset let vězení

Až deset let vězení hrozí devětačtyřicetiletému muži, kterého policie obvinila z loupeže. Muž měl na začátku prosince minulého roku okrást svou známou, kterou přišel k ní do bytu požádat o půjčku. Nešlo navíc o první incident, během kterého muž kradl. Policie muže zadržela a umístila do cely.

Devětačtyřicetiletého muže z Prachaticka zadrželi policisté minulý týden ve čtvrtek. Muž ihned putoval do policejní cely a bylo proti němu zahájeno trestní stíhání z loupeže a krádeže. 

Prvního zločinu se měl dopustit na začátku prosince minulého roku, kdy přišel do bytu své známé v Prachaticích. Vzhledem k tomu, že žena pachatele znala od dětství, neměla důvod mu nevěřit. Muž seniorku nejdříve poprosil o půjčení peněz a poté, co mu šla pro hotovost do šatní skříně, měl ji napadnout. „Agresor ji chytil za zápěstí a násilím odstrčil pryč. Poté z kapsy pánského šosu vytáhl bílou poštovní obálku, ve které měla seniorka uloženou finanční hotovost. Peníze z ní vyndal a obálku odhodil. Následně s lupem utekl z bytu pryč," popsala policejní mluvčí Martina Joklová

Muž si tak přišel podle policie nejméně na 46 tisíc korun. Tím ale jeho počínání neskončilo. I přesto, že už byl za krádeže v posledních třech letech odsouzen, dopustil se ho znova. V polovině ledna letošního roku měl v jednom prachatickém baru obviněný okrást muže, kterému sebral z bundy peníze a chtěl s nimi zaplatit útratu. „Uvedeného jednání si všimla barmanka, která vzápětí bankovku vrátila zpět okradenému,“ uvedla mluvčí. 

 V případě prokázání viny hrozí obviněnému až deset let vězení.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, loupež, krádež, prachaticko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž okradl seniorku o více než 40 tisíc korun. Hrozí mu až deset let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.