Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Místo výhodných investic přišel o více jak milion korun

Internetoví podvodníci opět úřadovali. Tentokrát se stal jejich obětí muž z Českokrumlovska, který naletěl nabídce výhodného investování. Místo výdělku ale přišel o všechny své peníze, včetně úspor. Pachatel si na něj navíc sjednal dvě půjčky. Škoda přesáhla jeden milion korun.

O případu informovali českokrumlovští policisté. Na ně se obrátil muž, který v uplynulém týdnu naletěl internetovému podvodníkovi. Ten sliboval výhodné investování a následné zhodnocení peněz. „Pachatel instruoval poškozeného, aby si do svého mobilního telefonu nainstaloval aplikace, přes které se mu následně naboural do jeho internetového bankovnictví. Následoval již klasický postup, při kterém pachatel nejenže postupně odčerpal finanční prostředky z běžného a spořicího účtu poškozeného, ale navíc si jeho jménem sjednal postupně dvě půjčky, které následně taktéž z účtu poškozeného odčerpal," popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Policie přitom před podobnými praktikami pravidelně varuje. „Lidé by měli být při investicích vždy obezřetní a pečlivě zvážit, kde své peníze budou investovat. Nenechávejte vzdáleně vstupovat do vašeho zařízení někoho, koho neznáte," znovu upozornil mluvčí.

Způsobená škoda se v tomto případě vyšplhala na neuvěřitelných 1 130 000 korun. Policie po pachateli pátrá. V případě dopadení a prokázání viny mu podle Šupíka hrozí až osm let za mřížemi.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky investice, peníze, český krumlov, policie, krimi, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Místo výhodných investic přišel o více jak milion korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.