Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Opilý řidič se s autem přetočil přes střechu. Z hrozivě vypadající nehody vyvázl s lehkým zraněním

Až tři roky vězení hrozí devětatřicetiletému muži, který opilý havaroval na Českokrumlovsku. Muž nezvládl řízení, vjel do příkopu a s vozem se přetočil přes střechu. Z hrozivě vypadající nehody vyvázl jen s lehkým zraněním. Nyní ho čeká soud.

K nehodě došlo v sobotu 11. února večer na hlavní silnici směrem z Českého Krumlova směrem na Hořice na Šumavě. Devětatřicetiletý muž podle policie nezvládl řízení a skončil s autem v příkopě. 

„Řidič při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a technickému stavu vozovky, následkem čehož vyjel vpravo mimo vozovku do příkopu. V něm se vozidlo přední částí odrazilo, přetočilo se přes střechu a skončilo stát na kolech na druhé straně příkopu," popsal průběh havárie policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Na místo dorazili policisté, kteří u řidiče provedli dechovou zkoušku. Ta ukázala, že muž řídil pod vlivem alkoholu. Podle Šupíka nadýchal více než jeden a půl promile. 

Muž z nehody jen zázrakem vyvázl z lehkým zraněním. Způsobená škoda se pohybuje kolem 30 tisíc korun. „Řidič nyní za svou opileckou jízdu poputuje do čtrnácti dnů před soud, kde mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta," uzavřel Šupík.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič se s autem přetočil přes střechu. Z hrozivě vypadající nehody vyvázl s lehkým zraněním  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.