Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Jindřichohradecku hořel dům. Uvnitř explodovala propanbutanová lahev

Jihočeští hasiči hasili od úterního rána požár domu v Kardašově Řečici. Plameny zachvátily celý dům, navíc v něm byly dvě propanbutanové lahve, jedna z nich podle hasičů explodovala. Majitelka nemovitosti z domu ještě před příjezdem hasičů odešla. Nikdo tak nebyl zraněn.

Dům v Kardašově Řečici v části obce Cikar začala hořet patnáct minut po jedné hodině ráno. Podle mluvčí hasičů Venduly Matějů se jedná o rekreační objekt, částečně dřevostavbu. „V době příjezdu hasičů na místo dům hořel v plném rozsahu a prohořívala střecha. Uvnitř byla pouze majitelka, která dům sama opustila,“ popsala mluvčí.

V domě byly dvě propanbutanové lahve. Jedna z nich explodovala, druhou hasiči vynesli ven. „Požár se dostal do střechy, kterou jsme částečně rozebrali a následně se podařilo zastavit šíření plamenů. V části domu se ale střecha a strop propadly,“ popsala Matějů s tím, že se kvůli tomu nebylo možné provést bezpečnou likvidaci ohně.

Na místě zasahovalo několik jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Povolána byla také těžká technika od jihlavských hasičů. „Po deváté hodině se na místo dostavilo také pasové rypadlo," napala během rána mluvčí.

Zásah hasiči ukončili kolem jednácté hodiny dopoledne. Škoda je podle mluvčí zhruba milion korun. Příčina vzniku se vyšetřuje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Libereckého kraje / ilustrační foto

Štítky dům, okres Jindřichův Hradec, Kardašova Řečice, hasiči, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jindřichohradecku hořel dům. Uvnitř explodovala propanbutanová lahev  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.