Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Prolomili heslo a z cizího účtu vybrali 40 tisíc. Peníze pak utratili za nákupy

Českokrumlovští kriminalisté v tomto týdnu zahájili trestní stíhání osmnáctileté ženy a čtyřiadvacetiletého muže, které viní z toho, že koncem listopadu minulého roku prolomili heslo do internetového bankovnictví nalezeného mobilního telefonu a z cizího účtu vybrali 40 tisíc korun. Peníze následně utratili v jednom z budějovických nákupních center. Oba se k činu přiznali a u soudu jim hrozí až čtyřletý trest.

Na konci listopadu loňského roku přinesla matka obviněné osmnáctileté ženy domů mobilní telefon, který nalezla v obci Větřní na Českokrumlovsku. Jelikož ale nebyl zabezpečený heslem, čtyřiadvacetiletý spolupachatel jej snadno odemkl a následně se mu také podařilo ve složce hesel najít přístupový kód k internetovému bankovnictví majitele telefonu.

„To pachatel využil k tomu, že se do internetového bankovnictví přihlásil a následně ve dvou platbách převedl na účet osmnáctileté ženy částku ve výši 40 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Oba pachatelé pak s ukradenými penězi vyrazili od Českých Budějovic na nákupy, kde celou částku utratili v jednom z nákupních středisek. Nakoupili si například elektroniku, hygienické potřeby, jídlo, ale například i tetování.

„Průběh protiprávního jednání obviněných kriminalistům potvrdily výpisy z účtů poškozeného a obviněné. Pachatelům nepomohl ani fakt, že jim zřejmě nedošlo, že bankomaty disponují bezpečnostními kamerami, které je při výběru peněz zachytily,“ naznačil Šupík a dodal, že oba dva se k činu policistům také přiznali. V tuto chvíli je čeká soud a v případě prokázání viny hrozí oběma až čtyři roky vězení.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky peníze, internetové bankovnictví, okres Český Krumlov, Větřní, krádež, trest, vězení, muž, žena, pachatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prolomili heslo a z cizího účtu vybrali 40 tisíc. Peníze pak utratili za nákupy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.