Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Spolujezdec nepřežil nehodu u Lenory. Opilý řidič z místa odešel

Tragické následky měla noční nehoda u Lenory na Prachaticku. Třiadvacetiletý řidič nezvládl řízení a narazil do stromu. Při nehodě zemřel jeho spolujezdec. Po příjezdu policistů řidič na místě nebyl, našli ho zhruba dva kilometry od nehody. Po provedení dechové zkoušky zjistili, že řídil opilý.

Nehoda se stala na silnici I/39 ve směru z obce Houžná do Lenory po půl jedné ráno. „Z dosavadního šetření vyplývá, že třiadvacetiletý nepřizpůsobil pravděpodobně rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky a po projetí levotočivé zatáčky dostal smyk, který se snažil vyrovnat, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do stromu," popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Při nehodě zemřel pětadvacetiletý spolujezdec. „Spolujezdec při našem příjezdu nejevil známky života, neb utrpěl smrtelná poranění a zemřel ještě před naším příjezdem, záchranáři už mu neměli jak pomoci a lékařka bohužel musela konstatovat smrt,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

Zraněný řidič z místa nehody odešel. „Policisté jej následně necelé dva kilometry od místa nehody vypátrali. Šel pěšky směrem do Lenory a byl zraněný. Provedli u něj dechovou zkoušku, která ukázala více než dvě promile alkoholu v dechu,“ dodala Schwarzová.  Mladík byl následně převezen do nemocnice k ošetření. Podle Fajtlové utrpěl mnohočetná povrchová poranění způsobená střepy skla a poranění horní končetiny a hrudníku. „Musela mu být poskytnuta akutní přednemocniční péče a s ohledem na mechanismus nehody byl vyhodnocen jako triage pozitivní a bylo tedy nutné jej transportovat do českobudějovického traumacentra," doplnila Fajtlová.

Přesné příčina a okolnosti nehody zjišťují prachatičtí policisté.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, nehoda, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vyhlídal

Hlupák postižený demencí, a takový usedají za volant.

Úterý, 18. července 2023, 07:47Odpovědět

Spolujezdec nepřežil nehodu u Lenory. Opilý řidič z místa odešel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.