Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Výbuch bytu v Sezimově Ústí se obešel bez zranění. Tlaková vlna vyrazila okno

Bez zranění se obešel výbuch a následný požár bytu v Sezimově Ústí, ke kterému došlo v pátek před půl sedmou večerní. Štěstím v neštěstí bylo, že byt právě procházel rekonstrukcí a nikdo se v něm proto nenacházel. Příčina výbuchu a výše škod je předmětem šetření.

„Asi patnáct obyvatel sousedících bytů opustilo své domovy před příjezdem prvních jednotek. Na místo byly vyslány dva automobilové žebříky a sedm cisteren,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Tábora a Českých Budějovic, také dobrovolní hasiči z Tábora, Chýnova, Plané nad Lužnicí, Sezimova Ústí a Tučap. „Při příjezdu prvních jednotek se z okna bytu valil černý dým. Hasiči vnikli do bytu vnitřkem domu a požár rychle zlikvidovali. Dům bude posouzen statikem. Nikdo nebyl zraněn. Příčina výbuchu a následného požáru bude předmětem dalšího šetření, stejně jako výše škod,“ dodala Matějů.

Ohodnoť článek

Foto HZS JČK

Štítky Sezimovo Ústí, výbuch, hasiči, HZS JČK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výbuch bytu v Sezimově Ústí se obešel bez zranění. Tlaková vlna vyrazila okno  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.