Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Třiatřicetiletou ženu z Budějc podezírá policie z úvěrových podvodů

Ze spáchání několika úvěrových podvodů podezírají českobudějovičtí kriminalisté třiatřicetiletou ženu z krajského města. Podle vyšetřování měla záměrně zkreslit své příjmy a u nebankovních společností si půjčit peníze. Své závazky ale nezvládla splácet.

Podezřelá žena si měla na jaře v roce 2021 půjčit u nebankovní společnosti částku 200 tisíc korun. „Po zajištění potřebných dokumentů uzavřela smlouvu o spotřebitelském úvěru s cílem financovat koupi osobního automobilu. Ve smlouvě však uvedla jiné než své skutečné příjmy,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Z počátku své závazky hradila, poté ale platit přestala. „Aby uhradila předešlý dluh, zřejmě si zajistila příjem peněz od jiné nebankovní společnosti,“ dodal mluvčí. Opakoval se stejný scénář, žena přestala po nějaké době hradit splátky a na upomínky nereagovala. Podle Bajcury aktuálně dluží 100 tisíc korun.

„Na základě zjištěných skutečností byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Úvěrový podvod, kdy si zmíněná žena v polovině tohoto týdne převzala usnesení o zahájení trestního stíhání," uzavřel.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, podvod, úvěrový podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Proti milionovým podvodům a krádežím legrace. Vstoupit do programu insolvence, splatit třetinu částky ? O důvodech a cestě po které jsme došli do dnešního bahna viz moje odstavce pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde.

Úterý, 8. srpna 2023, 11:45Odpovědět

Třiatřicetiletou ženu z Budějc podezírá policie z úvěrových podvodů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.