Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Českokrumlovsku se srazila motorka s osobním autem. Dva lidé zemřeli

, aktualizováno 3. září 2023, 15:11

Po jedenácté hodině dopoledne se na Českokrumlovsku srazila motorka s osobním autem. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. I přes snahu záchranářů při nehodě zemřeli dva lidé.

Nehoda se stala krátce po jedenácté hodině dopoledne na silnici II/143 mezi obcemi Brloh a Kuklov. Policejní mluvčí Martina Joklová uvedla, že jde o střet motocyklu a osobního auta. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Škoda Octavia, který jel ve směru od obce Kuklov na obec Brloh a po projetí levotočivé zatáčky vyjel s vozidlem do protisměru, kde v tu dobu přijížděl od obce Brloh motocyklista, následkem čehož došlo ke střetu čelní části motocyklu s boční částí vozidla,“ popsala Joklová.

Na místo byly vyslány tři posádky zdravotníků a také vrtulník. Dvě osoby nehodu nepřežily. „Záchranáři se oba pokoušeli několik desítek minut oživovat za využití všech dostupných prostředků přednemocniční resuscitační péče. Bohužel navzdory jejich maximální snaze obě osoby na místě svým zraněním podlehly,“ řekla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová. Mluvčí policie později uvedla, že v osoba z osobního auta, která nehodu nepřežila, byla nezletilá.

Řidič osobního auta vyvázl bez zranění. V autě cestovala ještě další dítě, které záchranáři převezli po ošetření do českobudějovické nemocnice. „S ohledem na věk nemůžeme blíže specifikovat zdravotní stav,“ dodala Fajtlová. Ještě před příjezdem záchranářů podle ní poskytovali oběma zraněným osobám první pomoc svědci.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Českokrumlovsku se srazila motorka s osobním autem. Dva lidé zemřeli  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.