Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V září na silnicích v Jihočeském kraji zemřelo sedm lidí, meziročně o pět více

V září zemřelo při dopravních nehodách na silnicích v Jihočeském kraji sedm lidí, o pět více než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 42 životů. V celé zemi v září zemřelo na silnicích 46 lidí, o pět víc než loni. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Nejtragičtěji dopadla v Jihočeském kraji nehoda, která se stala 3. září na Českokrumlovsku. Zemřel při ní motocyklista i jeden člověk z osobního auta, se kterým se motorka srazila. Jednu oběť a několik zraněných si vyžádala 21. září srážka osobního auta a autobusu na Táborsku. V autě zemřel řidič, dva další lidé v něm utrpěli vážná zranění. V autobusu bylo několik lehce zraněných dětí.

Celkem se v září stalo na jihu Čech 376 nehod, což je o 28 více než loni. Při nehodách bylo 19 lidí těžce zraněno, 195 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 26,08 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejtragičtějšími dny končícího měsíce byly úterý 12. září a čtvrtek 21. září s 20 nehodami.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královehradeckého kraje, ilustrační foto

Štítky ČR, nehoda, automobilová, září, 2023, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V září na silnicích v Jihočeském kraji zemřelo sedm lidí, meziročně o pět více  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.