Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeští hasiči vyjížděli kvůli bouřkám ke dvěma stovkám zásahů

Jihočeští hasiči vyjížděli včera večer k více než dvěma stovkám zásahů kvůli silnému větru, který zasáhl Jihočeský kraj. Řešili hlavně popadané stromy, uvolněné plechy nebo střešní tašky.

Výstrahu před silným větrem vydali meteorologové v úterý dopoledne, platila od šesté hodiny večer až do středečního rána. Jihočeští hasiči kvůli bouřkám a větru vyjížděli k více než dvěma stovkám zásahů. „Největší nápor jsme řešili mezi 21. hodinou a půlnocí, kdy operační středisko vyslalo jednotky k 145 zásahům. Po půlnoci do 9. hodiny hasiči vyjeli k dalším 60 událostem,“ uvedli hasiči na sociální síti X (dříve Twitter).

Nejčastěji hasiči řešili popadané stromy, které blokovaly silnice nebo železniční přejezdy. V několika případech také spadly na zaparkovaná auta. „Zajišťovali jsme uvolněné plechy na střechách, ve dvou případech narazil do spadlého stromu vlak, v Suchdole nad Lužnicí a Jílovicích dnes ráno zajišťujeme na kostelích uvolněné střešní tašky," uvedli hasiči.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, hasiči, zásah, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hasiči vyjížděli kvůli bouřkám ke dvěma stovkám zásahů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.