Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž se zákazem řízení havaroval na neschválené elektrokoloběžce. Z místa ujel

Až bizarně působí nehoda, kterou tento týden řešili českobudějovičtí dopravní policisté v Nových Hradech. Tady totiž havarovalo osobní auto s elektrokoloběžkou. Muž na koloběžce od nehody ujel, policii se ho ale podařilo vypátrat. Následně zjistili, že kromě zákazu řízení, jel na stroji, který není oficiálně schválený.

Událost se stala v Nových Hradech v úterý 10. října dopoledne. Jednou z místních ulic projížděl řidič v osobním autě Škoda Yeti a nedal pravděpodobně přednost muži na elektrické koloběžce. „Ten při míjení osobního vozidla zavadil o levé zpětné zrcátko, které poškodil. Poté však, aniž by se snažil nehodu vyřešit, na koloběžce z místa události ujel,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Muže se policii podařilo vypátrat. Během vyšetřování ale zjistili, že koloběžka, na které jel, není oficiálně schválená. „Policisté zjistili, že stroj nesplňuje kritéria pro elektrokola, kdy výkon je 2x1500 W, přičemž nejvyšší povolený výkon pro elektrokola je 1000 W. Tedy se jedná o neschválený motocykl,“ vysvětlil Bajcura. Kromě toho muž policie sdělil, že má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel.

S řidičem osobního auta, který nehodu pravděpodobně způsobil, policisté situaci vyřešili na místě. Druhý účastník nehody je podezřelý ze spáchání přečinu Maření výkonu rozhodnutí a vykázání.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, elektrokoloběžka, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se zákazem řízení havaroval na neschválené elektrokoloběžce. Z místa ujel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.