Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Písecku se srazily dva náklaďáky. Jeden z řidičů zemřel

Na Písecku došlo dnes ráno k tragické dopravní nehodě. U Bernartic se srazila dvě nákladní auta. Jeden z řidičů zemřel ještě před příjezdem záchranářů, druhého převezli se středně těžkými poraněními do nemocnice. Silnice je kvůli nehodě kompletně uzavřená.

Nehoda se stala chvíli před šestou hodinou ráno na silnici I/29 mezi obcemi Bernartice a Opařany na Písecku. Srazila se tam dvě nákladní auta. Podle policie šlo o čelní střet. „Podle prvotních informací se měl řidič s nákladním automobilem značky MAN, který měl na přívěsu náklad slepičího hnojiva, při projíždění zatáček dostat do protisměru a střetl se s druhým nákladním automobilem. Šlo o nákladní vůz značky Mercedes Atteco, naložený prázdnými káděmi na ryby,“ uvedla policejní mluvří Lenka Krausová.

K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Milevska, Tábora a Písku. Postarat se museli o vyproštění jednoho z řidičů. „Na vyproštění řidiče z kabiny museli použít dvě sady hydraulického vyprošťovacího zařízení," uvedli hasiči na sociální sítí X (dříve Twitter).

Na místo bylo přivoláno pět posádek záchranářů včetně lékaře a povolán byl také vrtulník. Ten se ale musel kvůli počasí vrátit na základnu. „Jeden z řidičů utrpěl zranění neslučitelná se životem, ještě před příjezdem záchranářů zemřel. Druhý zůstal ve voze zaklíněn, po vyproštění jej záchranáři zajistili, poskytli mu přednemocniční akutní péči a se středně těžkými poraněními byl převezen do českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Silnice je kompletně uzavřená. Dopravu řídí policisté. Objízdná trasa je z Bernartic vedena přes Veselíčko a Milevsko. Omezení má podle hasičů trvat zhruba do 15 hodin.

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Písecku se srazily dva náklaďáky. Jeden z řidičů zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.