Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podvodník okradl přes internet desítky lidí. Přišel si na více než 400 tisíc korun

O více než 400 tisíc korun měl okrást čtyřiatřicetiletý muž desítky lidí, kterým nabízel přes internet k prodeji různé součástky, náhradní díly, ale i vozidla a technické průkazy. Případem se zabývají strakoničtí policisté, kteří muže z Olomouce obvinili z podvodů. Pachatel je navíc ve vězení za jinou trestnou činnost.

Třiačtyřicetiletý muž z Olomouce měl podle strakonických policistů nabízet od srpna do prosince 2022 na internetovém portálu Bazoš k prodeji různé součástky, náhradní díly, technické průkazy na motocykly různých značek, a vozidla Aero, Tatra, Velorex nebo traktory Zetor. Inzeráty zaujaly desítky lidí, kterým muž sliboval dodání zboží, a to i přesto, že věděl, že jím nedisponuje. 

„Téměř čtyři desítky lidí zaslaly podvodníkovi na bankovní účty různé peněžní částky od 2 700 korun do 50 200 korun, ale objednaného zboží se nikdy nedočkaly. Celková částka, kterou pachatel takto během čtyř měsíců získal, byla vyčíslena na 412 650 korun," popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Strakoničtí kriminalisté, kteří se případem zabývali, muže obvinili z podvodů. Během vyšetřování navíc zjistili, že se nejedná o jeho první podvody. „V současné době si za předchozí trestnou činnost odpykává trest odnětí svobody," uzavřela Nováková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník okradl přes internet desítky lidí. Přišel si na více než 400 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.