Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nakradli zboží za více než půl milionu. Po dopadení zloději řekli, že se jim ulevilo

Škodu za téměř půl milionu korun způsobila dvojice zlodějů, která ve velkém kradla zboží v hobbymarketu. Pomocí dvojitého dna v kufru auta zboží odváželi, aniž by si toho někdo všimnul. Po dopadení ale policii řekli, že se jim ulevilo, že je chytli.

Dvojice mužů ve věku sedmadvacet a jednadvacet let měla zhruba půl roku krást zboží v obchodě se stavebním materiálem, zahradní technikou, rostlinami a nářadím. „Muži si upravili svá osobní vozidla tak, aby v nich vytvořili dvojitá dna a umístili do nich kastlíky pro úschovu zboží. Do areálu obchodu s auty zajeli, potajmu ukradené zboží naložili a bez zaplacení odjeli. Mezi odcizeným zbožím byly desítky kusů nářadí, různé lepící hmoty, nabíječky, baterie, světla a mnoho dalšího,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Způsobená škoda se vyšplhala na téměř půl milionu korun. Po dopadení byla reakce obou mladíků překvapivá. Policistům řekli, že jsou rádi, že je dopadli, protože se celou dobu báli, že se na krádeže přijde. „Mnoho odcizených věcí dokonce vrátili a značnou finanční škodu i uhradili,“ dodala Krausová. Mladíci podle ní totiž plánovali s nakradenými věcmi rozjet vlastní podnikání. 

Nyní je bude čekat soud. Policisté je podezírají ze spáchání přečinu krádeže spáchané formou spolupachatelství.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky krimi, policie, zloději

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí. Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme.

Pondělí, 27. listopadu 2023, 13:13Odpovědět

Nakradli zboží za více než půl milionu. Po dopadení zloději řekli, že se jim ulevilo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.