Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Máji brzy ráno zasahovali hasiči. Z hořícího bytu zachránili ženu

Tři posádky hasičů zasahovaly dnes ráno na českobudějovickém sídlišti Máj. V jednom z domů totiž začal hořet byt v prvním patře. Přivolaní hasiči z bytu zachránili ženu, která ležela na zemi a nedýchala. Příčina požáru je v šetření.

K požáru bytu na českobudějovickém sídlišti Máj vyjížděli hasiči před čtvrtou hodinou ranní. „Z bytu se valil černý dým. Hasiči proto vykopli dveře a s hasicími přístroji vstoupili do zakouřeného bytu. Na zemi ležela žena, která nedýchala. Ihned ji vytáhli a na chodbě domu začali s resuscitací. Do minuty od zahájení oživování se hasičům podařilo obnovit dýchání, poskytli jí kyslík,“ uvedli hasiči na Facebooku.

Ženu následně předali do péče přivolaných záchranářů. „Po vyšetření a poskytnutí přednemocniční neodkladné péče – zajištění žilního vstupu a kyslíkové terapie byla převezena na urgentní příjem českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí zdravotníků Petra Kafková. Nikoho dalšího nebylo nutné evakuovat.

Další skupina hasičů se pustila do uhašení požáru pomocí hasicích přístrojů a vysokotlakého proudu. Následně byt hasiči prohlédli termokamerou, aby uhasili i případná skrytá ohniska, a místnosti odvětrali. 

„Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun a uchráněné hodnoty zásahem na dva miliony. Příčinu zjišťují naši vyšetřovatelé požárů," uzavřeli hasiči.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, hasiči, požár, Máj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Máji brzy ráno zasahovali hasiči. Z hořícího bytu zachránili ženu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.