Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Mrtvou seniorku našli zakopanou na zahradě. Příbuzná za ni pobírala důchod

Jindřichohradečtí kriminalisté vyšetřují od minulého týdne ojedinělý případ podvodu. Toho se měla dopustit žena, která pobírala sociální dávky za seniorku, která už ale nebyla na světě. Její tělo našli kriminalisté zakopané na zahradě, kde měla být pohřbená více než rok.

Případ vyšetřují jindřichohradečtí kriminalisté od minulého týdne, kdy objevili na pozemku rodinného domu zakopané tělo starší ženy. Podle policejní mluvčí Lenky Krausové tam mělo být více než rok. Soudní pitva u ženy sice neprokázala cizí zavinění, i přesto se ale policie incidentem zabývá.

Za ženu totiž měla její příbuzná po celou dobu pobírat sociální dávky. Podle policie využila toho, že starší žena nebyla příliš aktivní. 

Během doby, kdy smrt seniorky tajila, si měla přijít na několik desítek tisíc korun. „Dopustila se přečinu podvodu a také přestupku na úseku pohřebnictví,“ uvedla Krausová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, smrt, policie, sociální dávky

Mrtvou seniorku našli zakopanou na zahradě. Příbuzná za ni pobírala důchod  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.