Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bunda za 400 vyšla ženu na více než 80 tisíc korun. Případ řeší policie

Jihočeští policisté nepřestávají řešit další a další případy internetových podvodů. Tentokrát se obětí stala žena, která chtěla na sociální síti koupit bundu. Prodejci do zaslaného odkazu vyplnila přihlašovací údaje do internetového bankovnictví a on jí během chvíle z účtu ukradl přes 80 tisíc korun.

Podobných případů už řešili policisté několik. Žena zareagovala na inzerát týkající se prodeje bundy na sociální síti. „Podvodník nabízel zboží za 400 korun. Při komunikaci týkající se zaslání oblečení vylákal z ženy její přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, které zadala do jím zaslaného odkazu,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Neznámý pachatel se tak snadno dostal na ženin účet, ze kterého jí ve dvou transakcích ukradl přes 80 tisíc korun. Po zloději policie pátrá.

Zároveň ale opětovně varuje, aby lidé nikomu nedávali přihlašovací údaje ke své bance. „Podvodníci dnes vytváří hypertextové odkazy, které jsou téměř totožné s těmi oficiálními. Vždy si prohlédněte profil prodávajícího, shlédněte i hodnocení stran jiných kupujících,“ uvedla Krausová. Lidé by měli dávat pozor i během telefonátů, ve kterých se podvodníci mohou vydávat za úředníky nebo pracovníky bank.

„Vždy si informace, které vám osoba na druhé straně aparátu sdělí, ověřte. Telefon zavěste, zavolejte svému bankéři, zajděte na pobočku, ale nikdy se nenechte vyděsit natolik, že pod vedením neznámého člověka budete převádět své peníze na neznámé účty či je vybírat a vkládat na jiné, neznámé," doplnila mluvčí.

Jak se podvodníkům ubránit, a jak reagovat v podobných situacích, si mohou lidé přečíst na webových stránkách policie, kde připravují projekt Kyber rádce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, podvod

Bunda za 400 vyšla ženu na více než 80 tisíc korun. Případ řeší policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.