Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilý muž spadl do řeky. Vytáhli ho dva svědci

Veliké štěstí měl dnes odpoledne pětapadesátiletý muž, který spadl do Malše v Českých Budějovicích. Jeho pádu si všimli dva muži, kteří mu rychlým zásahem zachránili život.

Incident se odehrát dnes kolem půl třetí odpoledne u řeky Malše nedaleko Plavské ulice v Českých Budějovicích. Dva muži tady nezávisle na sobě venčili své psy, když si všimli silně opilého staršího muže, který kolem řeky vedl kolo. 

„Muž zničehonic přes kolo přepadl a zmizel v řece. Oba svědci se mu ze břehu pokoušeli hodit vodítko, muž v řece však nebyl schopen ho zachytit. Mladší z dvojice volal na tísňovou linku, a když začala tonoucímu mizet hlava pod vodou, druhý pro něho skočil," popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Pětapadesátiletého opilého muže se mu po chvíli podařilo vytáhnout. „Ta voda, to byl trochu šok, a to nejsem žádná měkkota, také jsem myslel, že na něho dosáhnu, ale najednou byla hloubka a už jsem musel plavat. Chlap začal vypouštět bublinky a mizel mi pod vodou. V jednom okamžiku jsem dosáhl na jeho batoh, co měl na zádech, a podařilo se mi ho přitáhnout ke břehu. Tam už mi pomohl druhý zachránce a vytáhl ho na břeh. S ohledem na alkohol, co jsem z něho cítil, no, asi by to bez nás nedal,“ komentoval starší ze zachránců.

Velkým překvapením pro oba bylo, když se zachráněný muž po chvíli zvedl a z místa s kolem odešel. Starší z dvojice se šel domů převléci a kontaktoval policii, aby zjistil, zda je muž, kvůli kterému do řeky skočil, v pořádku. „Policejní hlídka ho našla nedaleko, před jeho domem a pro jistotu k němu navedla záchranáře. Muž policistům sám řekl, že mu již nic není. V pořádku je však jen díky dvěma skutečným chlapům,“ uzavřel Matzner.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, alkohol, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž spadl do řeky. Vytáhli ho dva svědci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.