Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Strakoničtí policisté zadrželi celostátně hledaného muže, s jeho dopadením pomohl policejní pes

Strakonickým policistům se podařilo dopadnou celostátně hledaného muže odsouzeného za majetkovou i násilnou trestnou činnost. Pozornost policejní hlídky upoutal svým pokusem o vykradení jedné ze strakonických drogerií. S jeho dopadením pomáhal i policejní psovod.

Celostátně hledaného muže zadrželi strakoničtí policisté v úterý 7. května kolem 21 hodiny.  Policejní hlídka tehdy vyrazila na adresu u sv. Markéty ve Strakonicích, kde muž rozbil dvojitou skleněnou výplň uzamčených stupních dveří u prodejny drogerie a uvnitř odcizit zamčenou pokladnu s finanční hotovostí.  

„Když policisté přijeli na místo oznámení, pachatel se již na místě činu nenacházel. Hlídka od oznamovatelky na místě zjistila informace podstatné pro další činnost, přivolala policejního psovoda a kriminalistického technika. Netrvalo dlouho, když zahlédli muže, který odpovídal popisu. U muže si navíc všimli, že má v tašce pokladnu, která pocházela z místa činu,“ popsala okolnosti zásahu policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Dvojice mužů lovila z kašny mince. Jeden z nich byl celostátně hledaný

Lovení mincí z kašny na budějckém náměstí se v sobotu večer nevyplatilo devětadvacetiletému muži z Českokrumlovska. Strážníci městské policie totiž během zásahu zjistili, že po něm bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Muž tak putoval rovnou do...

Policisté podezřelého zadrželi a předvedli na obvodní oddělení.  Tam se ukázalo že dvaačtyřicetiletý muž z Ostravy byl v posledních třech letech odsouzen za majetkovou i násilnou trestnou činnost a procházel v databázi celostátně hledaných osob.

„Ve Strakonicích muži policisté vedle krádeže a vloupáním do drogerie připsali ještě krádež v supermarketu. Ve stejný den, asi hodinu před vloupáním, totiž odcizil v obchodě v ulici Katovická alkoholické nápoje, uzeninu, sýr a další zboží, které si dal do papírové nákupní tašky a bez zaplacení prodejní prostor opustil přes vstupní turniket,“ doplnila Nováková.

Doplnila také, že příkaz k zadržení dvaačtyřicetiletého muže vydalo Okresní státní zastupitelství v Příbrami. Strakoničtí policisté proto muže předali svým příbramským kolegům, kteří ho vyšetřují pro další trestnou činnost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv

Štítky Policie, celostátně hledaný muž, zadržení, krádež, policejní pes, psovod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakoničtí policisté zadrželi celostátně hledaného muže, s jeho dopadením pomohl policejní pes  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.