Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Drogy, injekční stříkačky a peníze. Policie zadržela dealery pervitinu

Celkem osm osob zadrželi táborští kriminalisté kvůli distribuci stovek gramů pervitinu. Rozsáhlé policejní akci, během které se podařilo dopadnout také celostátně hledaného muže, předcházela několikaměsíční práce kriminalistů. Kromě drog zajistili při domovní prohlídce také injekční stříkačky a peníze.

Táborští kriminalisté na případu pracovali několik měsíců. Na základě písemného souhlasu státního zástupce pak zadrželi celkem osm osob ve věku od 28 do 45 let. „Jejich zadržení souviselo s distribucí stovek gramů pervitinu různým osobám, zejména v táborském regionu. Při domovních prohlídkách zajistili kriminalisté uvedené drogy, injekční stříkačky a finanční prostředky,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Pokorná

Dva ze zadržených, pětačtyřicetiletého muže a osmadvacetiletou ženu, kriminalisté obvinili ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž byl navíc obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože měl na konci května i přesto, že má zákaz řízení, usednout za volant a jet ze Soběslavi do Prahy a zpět. Během cesty ho ale zadrželi kriminalisté.

Dalším, kdo skončil v rukách policistů, byla čtyřicetiletý drogově závislý muž, na kterého byl plzeňským okresním soudem vydán zatykač a vyhlášeno po něm bylo celostátní pátrání. „Další zadržené osoby kriminalisté vyslechli a na případu nadále usilovně pracují. Počet obviněných tudíž jistě není konečný," dodala Pokorná.

Pětačtyřicetiletého muže policisté vzali do vazby, v případě prokázání viny mu hrozí až deset let vězení. Obviněné ženě hrozní až pět let vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, dealeři, pervitin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogy, injekční stříkačky a peníze. Policie zadržela dealery pervitinu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.