Počasí dnes29 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Čtveřice obrala seniorku o více než tři miliony korun. Hrozí jim až osm let vězení

O více než tři miliony korun měli obrat dva muži a dvě ženy z Liberecka dvaašedesátiletou ženu z Táborska. Seniorku měla jedna z obviněných přesvědčit o svých finančních problémech, se kterými jí chtěla starší žena pomoci. Čtveřici hrozí až osm let vězení.

Případem se zabývali táborští kriminalisté, čtveřici v těchto dnech zadrželi ve spolupráci se zásahovou jednotkou.

Dvě ženy a dva muži ve věku od 35 do 39 let z Libereckého kraje měli dvaašedesátiletou seniorku z Táborska v loňském roce okrást o více než tři miliony korun.

„Devětatřicetiletá žena, která se s poškozenou znala, měla k vylákání peněz používat opakovaně různé nepravdivé legendy, pro vzbuzení soucitu a pomoci. Nejčastější legendou byla tíživá finanční situace z důvodu zablokování účtu s několika miliony korun, ke kterým jí banka zamezila přístup,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Odblokovat účet měla banka podle obviněné za různé poplatky, které slíbila seniorce vrátit hned, jak se dostane ke svým penězům. „V potvrzování tíživé situace jí měly pomáhat další zadržené a obviněné osoby, které se měly vydávat za zaměstnance banky,“ dodala Pokorná.

Seniorka tak ženě půjčila přes tři miliony korun. Policie ale obě ženy i oba muže zadržela a obvinila z trestného činu podvodu. „V případě odsouzení hrozí obviněným trest odnětí svobody na dobu od dvou do osmi let,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radovan Kolnik

Ahoj všichni, pokud potřebujete profesionální půjčku, koupit auto, nemovitost, splatit dluhy, naše půjčky jsou jednoduché a rychlé. Výše měsíční splátky a pevná úroková sazba silně závisí na charakteru, výši a délce trvání úvěru. Doba splácení od (1 do 400) měsíců. pro více informací kontaktujte e-mail: veroslavaulrich@gmail.com

Středa, 24. července 2024, 03:09Odpovědět

Čtveřice obrala seniorku o více než tři miliony korun. Hrozí jim až osm let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.