Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

V Českých Budějovicích okradli známého cestovatele, policii se podařilo vypátrat viníka i s kradenými věcmi

Afghánistán, Súdán i Nigérii, všechny tyto země projel cestovatel Igor Brezovar na své motorce bez úhony. Osudnou se mu však stala návštěva Českých Budějovic. V podzemní garáži jednoho hotelu na budějovickém náměstí mu neznámý pachatel vykradl zadní kufr na jeho cestovní motorce. Vše má však šťastný konec. Jihočeským policistům se podařilo pachatele i s jeho lupem rychle vypátrat.

„Afghánistán, Súdán, Lagos v Nigérii nebo třeba Benin… všude tam vím, kam zaparkovat, aby mě neokradli, a docela se mi vždy dařilo. Až jednou v pražském Žižkově mi zmizela GPS… a včera!!!!!! České Budějovice. Útulný hotýlek v centru s podzemní krásnou garáží. Dovedete si představit bezpečnější místo?? Já ne. Zloděj mi vykradl zadní kufr. Já mu moc děkuji, že mi neukradl helmu, bundu, rukavice a tentokrát GPS. Nevzal mi toho moc, ale i tak mě to opravdu moc mrzí. Že zrovna v Česku, kde žiji rád a na které jsem tak hrdý, že je stále po Slovinsku jedno z nejbezpečnějších států,“ vyjádřil se k události sám Igor Brezovar na svém facebookovém profilu.

Uvedl také, že kamerový záznam z loupeže předal policistům, kteří začali po pachateli v teplácích a kšiltovce pátrat. „Ve druhé polovině července jsme přijali trestní oznámení o provedené krádeži v pozdních odpoledních hodinách, kdy se neznámý pachatel dostal do garáží jednoho z hotelů v centru krajského města. Zde nalezl zaparkovanou motorku, ze které z bočních kufrů odcizil věci v hodnotě přesahující 7000 korun,“ sdělil k případu policejní mluvčí Milan Bajcura.

„Díky velmi dobré místní a osobní znalosti se policistům za několik dnů podařilo podezřelého mladíka vypátrat. Po zajištění podezřelého u něj policisté nalezli bezmála všechny odcizené věci,“ doplnil Bajcura s tím, že po administrativních náležitostech vrátili policisté všechny ukradené věci zpět majiteli.

Zmíněný nenechavec je recidivistou a v posledních třech letech jej okresní soud potrestal za předchozí protiprávní činy. Policisté proto nyní zahájili úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

„Rád bych poděkoval Policii ČR za rychlou akci. Pachatele našli a ten mi věci, které se mnou projely celý svět, poctivě odevzdal. Mám velkou radost především proto, že jsem lehký úchyl v tom, že se na věci rychle navážu, a už by mi vadil jiný nůž, čelenka nebo rukavice. A radost mám takovou, že to musím sám oslavit u řeky Dyje, pod stanem úplně u vody, a nikde nikdo. Jen já, hrášek a víno,“ napsal cestovatel na svůj profil.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook.com/Igor Brezovar Cestovatel

Štítky krádež, police, české budějovice, cestovatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Mareš

Seřezat až se posere, a pak znovu zato že se posral, příště už by nekradl.

Pondělí, 5. srpna 2024, 10:14Odpovědět

Novák Vladislav

Zloděj "poctivě" odevzdal jím ukradené věci? Co je to za formulaci???

Pátek, 2. srpna 2024, 16:04Odpovědět

Jirka Delfín

To byla ironie.

Pátek, 2. srpna 2024, 21:40Odpovědět

Josef Vyndalho

toho hajzla zavřít do místnosti a pět lidí s gumovými hadicemi ho bude řezat celej týden,rozhodně to bude mít větší účinek než trapné domlouvání že se to nedělá a on slavnostně slíbí že už bude hodný....

Pátek, 2. srpna 2024, 13:03Odpovědět

Petr Ševčík

A protože limit pro trestný čin je 10.000,- Kč, dostal zloděj jen důrazné napomenutí. Ještě že ty zloděje a násilníky máme, jinak by byly stovky lidí bez práce - vyšetřovatelé soudci a bachaři ve věznicích. To by pak bylo na ÚP plno.

Pátek, 2. srpna 2024, 12:08Odpovědět

Kouzelník Kocour

Proč by měli být bez práce? To nejsou lopaty jako jsi ty, oni jsou schopní najít si jinou práci.

Pátek, 2. srpna 2024, 15:54Odpovědět

Petr Ševčík

Někdo další chudý duchem a navíc drzý nepochopil ironii.

Sobota, 3. srpna 2024, 06:15Odpovědět

David Hoffmann

Ano, trestný čin je 10000,- Kč, ale jestli je pachatel recidivista, jak je uvedeno v článku, tak se mu ty částky z dřívějších krádeží sčítají, a pokud je celková částka vyšší než uvedená částka, tak už má pachatel smůlu a jde sedět.

Pátek, 2. srpna 2024, 13:40Odpovědět

V Českých Budějovicích okradli známého cestovatele, policii se podařilo vypátrat viníka i s kradenými věcmi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.