Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Pětačtyřicetiletý muž ze Strakonicka okradl lidi o téměř 10 milionů korun

O téměř deset milionů korun měl podle policie okrást pětačtyřicetiletý muž ze Strakonicka kolem dvaceti lidí. Těm měl slibovat dodání různého zboží. Od některých dokonce získal peníze jako půjčku.

Případem se zabývali jihočeští policisté z odboru krajské hospodářské kriminality. Pětačtyřicetiletý muž ze Strakonicka měl podle nich okrást kolem dvaceti lidí, kterým sliboval dodání různého zboží.

„Lákal na zajištění mobilních telefonů, výpočetní techniky a podobně. Finance, na v budoucnu dodané zboží inkasoval v hotovosti i zasláním na účet,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Muž byl navíc natolik přesvědčivý, že od některých zákazníků i přes nedodané zboží vylákal další peníze jako půjčky, které ale nevracel. Celkem si během let 2014 až 2020 přišel na téměř 10 milionů korun.

Muž je vyšetřován na svobodě. Policie ho obvinila ze zločinu podvodu, za který mu v případě prokázání viny u soudu hrozí až osm let vězení.

„Podobná podvodná jednání nejsou neobvyklá, buďte opatrní, pokuste se vždy zjistit, zda osoba, se kterou hodláte obchodovat či jí půjčit peníze je důvěryhodná,“ dodal Matzner.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětačtyřicetiletý muž ze Strakonicka okradl lidi o téměř 10 milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.