Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Krumlov převzal torzo bazénu. Výši škody musí likvidátor propočítat

Český Krumlov si dnes převzal torzo bazénu, který před dvěma týdny kvůli neopatrné likvidaci vosího hnízda kompletně shořel. Na místě byl také likvidátor pojišťovny. Konečnou výši škody zatím neurčil, musí ji propočítat. Pojišťovna ale bude proplácet zálohové platby na likvidaci stavby, vyčištění prostoru a projektování nového bazénu.

Požár českokrumlovského plaveckého bazénu začal v sobotu 7. září v ranních hodinách a hasiči s ním bojovali téměř celý den. Lokalizovat oheň se podařilo až v sobotu kolem 21 hodiny večer.  Hašení ale pokračovalo celou noc a také v neděli. V neděli ráno hasiči snížili požární poplach ze třetího na druhý stupeň. Stržena musela být střecha bazénu i její plášť.

Ze založení požáru je podle policie podezřelý třiapadesátiletý muž z Českobudějovicka, který je zaměstnancem společnosti mající provoz bazénu na starost. „Muž si při likvidaci vosího hnízda pomocí ohně počínal tak nešťastně, že způsobil požár téměř celé plochy střechy bazénu. Škoda, kterou muž svým jednáním způsobil, byla předběžně vyčíslena na nejméně 20 milionů korun. Prověřování případu nadále pokračuje,“ uvedl před dvěma týdny policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Z požáru v Krumlově policie podezírá zaměstnance firmy, která se o bazén starala

Jihočeští policisté začali vyšetřovat požár krytého bazénu v Českém Krumlově. Ze založení viní třiapadesátiletého zaměstnance firmy, která měla provoz bazénu na starost. V případě prokázání viny mu hrozí dva až osm let vězení nebo pokuta....

Na místo včera dorazil likvidátor pojišťovny, který má určit výši škody. Konečnou sumu ale musí nejprve propočítat. Vycházet bude z ceny nového bazénu, od které odečte to, co na místě zbylo teoreticky použitelné, například základy. Pojišťovna konečnou částku vyplatí až poté, co město začne stavět nový bazén. Bude proplácet zálohové platby na likvidaci stavby, vyčištění prostoru a projektování nového bazénu.

Likvidaci celé stavby by chtělo město stihnout do zimy. „Už jsme zjistili, že nám měděné plechy někdo odnesl, i když je prostor oplocený, a už se objevily k prodeji, takže tyto volné věci chceme zlikvidovat během týdne. Pak najmeme firmu na rozebrání celé stavby, vyčištění prostoru, rychlost prací záleží na počasí, ale nejsme tlačeni časem. Věřím, že do zimy stavbu zlikvidujeme,“ řekl místostarosta Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí).

Český Krumlov plánuje postavit bazén nový. Na zítřejším pracovním zasedání zastupitelstva chce prezentovat studii, kterou si nechalo vypracovat, a která by měla nastínit další postup. „Rozjeli jsme všechny potřebné kroky, posuzujeme, jestli bude pro nás rychlejší jít formou design & build nebo si projektovat sami. Na to vše by nám měla odpovědět studie a její zpracovatel. Děláme vše proto, abychom začali co nejrychleji. Rozbíháme veškeré práce, ale bude trvat tak 3-4 roky, než bazén vyroste," dodal Uhlíř.

Uvedl, že předpokládaná cena nového bazénu je 400 až 450 milionů korun. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, Český Krumlov, bazén, krimi, pojišťovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlov převzal torzo bazénu. Výši škody musí likvidátor propočítat  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.