Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Muž krvácel a po těle měl popáleniny. Policisté rychlým zásahem pomohli s jeho záchranou

Za rychlé a profesionální poskytnutí první pomoci dostali policista Martin Vyskočil a policistka Kateřina Bursová ocenění od policejního ředitele. Přijeli totiž k nehodě, při které utrpěl řidič vozu vážná zranění a popáleniny na několika místech po těle. Hlídka muži pomáhala až do příjezdu záchranářů, čímž přispěla k jeho záchraně.

Celá událost se odehrála u obce Lipka na Prachaticku, kde s osobním autem havaroval muž. Policista Martin Vyskočil a jeho kolegyně Kateřina Bursová se vraceli z jiného případu, když dostali informaci o zmiňované nehodě. Protože nebyli od místa daleko, dorazili během tří minut.  

Na místě uviděli hořící osobní auto a o několik metrů dál ležícího muže, u kterého byli další lidé. „Zraněný se zmítal v bolestech a křičel. Posléze se od osob na místě policisté dozvěděli, že pomohli muži dostat se ven z vozidla, a že nikdo další už ve voze není. Na první pohled bylo patrné, že utrpěl vážná zranění. Krvácel a byl popálen na různých částech těla, proto policisté ihned začali s neodkladnou první pomocí,” popsala policejní mluvčí Martina Joklová

Muž začal masivně krvácet v oblasti otevřené zlomeniny dolní končetiny, policisté použili služební škrtidlo, aby krvácení zastavili. Následně zkontrolovali, jestli nekrvácí na dalších místech a dostali ho do bezpečné vzdálenosti od hořícího auta.  

„Zraněného uložili na podložku, neustále s ním komunikovali a kontrolovali jeho životní funkce do příjezdu zdravotnické záchranné služby,” dodala Joklová. Z místa byl muž ve vážném stavu, ale stabilizovaný, letecky transportován do nemocnice.

Dvojici tento týden během slavnostního skládání slibu nových policistů poděkoval ředitel Krajského ředitelství policie Jihočeského kraj Luděk Procházka.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Policie ČR

Štítky krimi, policie, záchrana života

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž krvácel a po těle měl popáleniny. Policisté rychlým zásahem pomohli s jeho záchranou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.