Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Novou zastávku v Českém Krumlově poničili vandalové dřív, než na ní zastavil první autobus

Nová autobusová zastávka v krumlovské lokalitě Plešivec nestála ani týden a už se na ní vyřádili vandalové. U zastávky, která vstoupí do provozu až v pondělí 7. října, strhali polepy a poškrábali sklo.

„Nová zastávka na Plešivci u Penny stojí sotva pár dní a už vandalové stačili poškrábat skla a zničit polep, který tam nevydržel ani pouhý jeden den,“ sdělila krumlovská mluvčí Petra Nestávalová.

Doplnila také, že způsobená škoda se pohybuje v řádu jednotek tisíc korun. „Zastávky jsou cílem vandalů poměrně často, ale tohle je opravdu extrém. Zastávka tam stála opravdu sotva pár dní,“ zhodnotila netradiční případ Nestávalová.

Autobusovou zastávku na Plešivci nechal vystavět soukromý investor, který v lokalitě vystavěl také obchod Penny. Zastávka stojí v ulici 5. května a do plného provozu má vstoupit v pondělí 7. října.

„Zastávka bude zařazena do jízdních řádů linky č. 1 městské hromadné dopravy a také příměstských spojů pod označením Český Krumlov, Plešivec, stejně tak jako u stávající zastávky na straně u sídliště,“ popsala Nestávalová.

Před několika měsíci v Krumlově postavili také nové autobusové zastávky s historickými potisky inspirovanými fotografiemi z Musea Fotoateliéru Seidel. Zastávky Svatý Duch, Chvalšinská ulice, třída Míru a U Supermarketu v Tovární ulici se tak proměnily ve fotografickou galerii se vzdělávacími panely. Tyto zastávky dle zástupců města zatím pozornosti vandalů naštěstí unikají.

Fotografie na skleněných stěnách autobusových zastávek poučí o historie a ochrání ptáky před nárazem

Čtveřice autobusových zastávek v Českém Krumlově se díky originálním polepům proti nárazu ptáků proměnila v fotografickou galerii, výkladní skříň a vzdělávací panely. Velkoformátové fólie, které nyní pokrývají skleněné stěny zastávek, jsou potištěné...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města Český Krumlov

Štítky krimi, vandalismus, autobusová zastávka, český krumlov, MHD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou zastávku v Českém Krumlově poničili vandalové dřív, než na ní zastavil první autobus  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.