Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Kdybych ji chtěl zabít, řešil bych to jinak. Za vraždu ženy v Dolním Dvořišti dostal recidivista 18 let vězení

Osmnáct let ve vězení má strávit Aleš Šafr, který měl podle obžaloby loni v září zavraždit v Dolním Dvořišti v penzionu ženu. Muž vinu odmítl, připustil ale, že ji svázal a ucpal jí ústa. Zavražděnou měl navíc okrást. Rozsudek zatím není pravomocný, obžalovaný se k možnosti odvolání nevyjádřil.

Tragická událost se stala loni v září v penzionu Pamela v Dolním Dvořišti. Obžalovaný Aleš Šafr tady měl okrást a zavraždit čtyřiačtyřicetiletou ženu. Důvodem hádky měly být drogy. Šafra měl ženu svalit na zem, kleknout jí na krk a do úst jí vložit molitanovou výplň z podprsenky, aby nemohla volat o pomoc. Následně jí měl ústa zalepit lepicí páskou. Ruce jí měl navíc svázat provazem a nohy drátem.  Poté jí sebral peněženku, telefon, kreditní karty a oblečení. Při odchodu jí měl dát na hlavu polštář. Žena se udusila. 

Soud projednává vraždu ženy na Českokrumlovsku. Obžalovaný ji měl svázat a ústa přelepit páskou

Případem vraždy ženy v Dolním Dvořišti, ke které došlo loni v září, se začal dnes zabývat krajský soud v Českých Budějovicích. Obžalovaný Aleš Šafr měl ženu napadnout kvůli drogám. Měl jí klečet na krku, svázat jí a ústa přelepit lepicí páskou....

Státní zástupce Roman Tibitanzl dnes v závěrečné řeči uvedl, že si Šafr neváží lidského života a má k němu zcela bezcitný postoj. „Jsem přesvědčen, že se potvrdily závěry uvedené v obžalobě. Z jeho výpovědí je jednoznačně zřejmé, že se jednalo o loupežnou vraždu. Ze znaleckých posudků je zřejmé, že obžalovaný se na místě činu zdržoval, jeho DNA se našlo v pokoji i na poškozené, na molitanové vložce z podprsenky nebo na papírové lepící pásce, která překrývala ústa poškozené,” uvedl Tibitanzl.   

Šafra před soudem odmítl, že by ženu zavraždil. Připustil, že ji napadl a okradl. Při jeho odchodu ale podle jeho slov žila. V závěrečné řeči, která trvala téměř hodinu, uvedl, že kdyby chtěl poškozenou zavraždit, „nejednal by v rukavičkách a vyřešil to jinak”. „Jsem zkušenej, několikrát jsem seděl, seděl jsem v těch nejhorších institucích jako Valdice, Mírov. Pohyboval jsem se mezi těma nejhoršíma z nejhorších a dokázal jsem mezi nima excelovat. Kdybych ji chtěl zabít, mohl jsem jí praštit, vypnout, mohl jsem jí kopat, šlápnout na hlavu. Ale já jsem v tu danou chvíli použil to nejmenší zlo. Chtěl jsem jí jen zpacifikovat, protože byla rychlá, řvala a snažil jsem se jí utišit. Chtěl jsem jen odejít,” řekl před soudem. 

Obžalovaný v minulosti strávil za krádeže nebo znásilnění celkem 18 let za mřížemi. „Jsem násilník, jednám tak, protože když tak nebudu jednat já, budou tak jednat ostatní. Ale v tomto případě jsem jednal v uvozovkách v rukavičkách," dodal.  

Podle předsedy senátu Jaromíra Hájka obžalovaný před soudem popíral svou původní výpověď u policie. „I kdyby žena nebyla mrtvá při odchodu obžalovaného z pokoje penzionu, musel předpokládat, co se stane, když na krk tlačil velkou silou a zakryl a zavázal jí ústa a v tomto stavu ji nechal samotnou," uvedl Hájek. 

Šafra, který je obžalovaný z několika krádězí a vloupání, ale i z napadení ženy loni na začátku září u Vrbenských rybníků na okraji Českých Budějovic, si má ve vězení odsedět 18 let. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se nevyjádřil, zda se odvolá. Státní zástupce se možnosti odvolání vzdal. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky vražda, Dolní Dvořiště, smrt, policie, soud, krajský soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdybych ji chtěl zabít, řešil bych to jinak. Za vraždu ženy v Dolním Dvořišti dostal recidivista 18 let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.