Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějčtí kriminalisté objevili pěstírnu kvalitního konopí, se kterým se moc často nesetkávají

Pěstírnu kvalitního a nebezpečného konopí odhalili v minulých dnech budějčtí kriminalisté v okolí Hluboké nad Vltavou. O podezřelém získávali dlouhodobě informace, ale s očekávanou sklizní je tlačil čas. Nakonec pronajatý dům objevili a požádali soudkyni o souhlas s provedením domovní prohlídky. Ta jim vyhověla.

„Při domovní prohlídce se v suterénu nenápadného rodinného domu ‚zjevila‘ velmi dobře technicky vybavená pěstírna. Do sklizně a transportu drogy zbývaly odhadem dva až tři dny. Sklízeli však policisté a to zhruba 220 rostlin konopí. Kriminalisty překvapilo kvalitní hnojivo i technologie pěstírny. Na místě zadržený pětadvacetiletý pachatel z Prahy jako vystudovaný technik vložil do své pěstírny všechny své znalosti,“ uvádí mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Velikostí a obsahem THC byli policisté hodně překvapeni. „Zajištěné palice rostlin obsahovaly v průměru 22 procent účinné látky delta-9-tetrahydrokannabinolu. S takovouto kvalitou se v jižních Čechách zas tak často nesetkáváme. Běžně se množství účinné látky pohybuje kolem 4 procent. Jedná se tedy o velice kvalitní odrůdu konopí, kterou lze vypěstovat jen díky speciálním podmínkám v krytých pěstírnách. Studiemi je prokázáno, že takto kvalitní konopí uživateli spíše uškodí, než aby mu navodilo požadované účinky,“ doplňuje policejní chemička.

Veškeré rostliny a vše, co podezřelý používal k trestné činnosti, byly zadrženy. Ten byl následně obviněn ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkamu a jedy a rovněž z nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou a psychotropní látku. Pokud by byl muž odsouzen, za mříže by se mohl podívat až na deset let. V současnosti je vyšetřován na svobodě, jelikož s kriminalisty spolupracuje.

Foto Policie ČR

Štítky konopí, rostliny, Hluboká nad Vltavou, Praha, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí kriminalisté objevili pěstírnu kvalitního konopí, se kterým se moc často nesetkávají  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.