Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

S celkovým umístěním jsme spokojeni, říká jihočeský šéf Jan Steinbauer

Zimní olympiáda dětí a mládeže, která se uskutečnila v Ústeckém kraji, skončila. Na řadu tak přichází hodnocení jednotlivých krajů a mezi nimi i kraje Jihočeského. „U nás vládne jednoznačná spokojenost. Páté místo je skvělé,“ hodnotí šéf výpravy Jan Steinbauer.

Jižní Čechy reprezentovalo celkem 78 sportovců, kterým se podařilo vybojovat pět zlatých, šest stříbrných a jednu bronzovou medaili. V celkovém pořadí krajů to vyneslo konečné páté místo.

Pořadí krajů neurčoval počet medailí, ale počet bodů, který se uděloval za jednotlivá umístnění. Jihočeši nasbírali 158 bodů a nechali za sebou například i Liberecký kraj, který do této doby ovládl všechny předchozí zimní olympiády. „Jsme překvapeni, že jsme lepší než Liberecký kraj, který je zimním sportům zasvěcený,“ prozrazuje Steinbauer.

Mladí sportovci z jihu Čech ovládli akrobatické lyžování chlapců a snowboarding chlapců. „To, jak se nám dařilo ve skicrossu, to jsem opravdu nečekal. Je to skvělý úspěch,“ dodává Steinbauer. Kde se naopak nedařilo, bylo tentokrát rychlobruslení. „Poprvé v historii jsme nezískali ani jednu medaili. Pro nás je to jednoznačně zklamání,“ doplňuje Steinbauer.

Z nejsledovanějšího sportu, tedy ledního hokeje, si Jihočeši odvezli pátou příčku. „Celý turnaj byl hlavně o jednom utkání, které nám úplně nevyšlo, ale kluci si zaslouží pochválit,“ konstatuje Steinbauer.

Co se organizace týče, tak slyšet byla pouze slova chvály. A to jak z úst sportovců, tak trenérů. „Co jsem měl možnost slyšet, tak na všech sportovištích vše klapalo. Ani já jsem nezaznamenal žádný větší problém. Organizátoři vše zvládli na výbornou,“ chválí šéf Jihočechů Steinbauer.

Další Olympiáda dětí a mládeže se bude konat příští rok v Jihomoravském kraji. Tentokrát však půjde o letní verzi.

Autoři | Foto Facebook - Olympiáda dětí a mládeže

Štítky Zimní olympijské hry, Jihočeský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj, olympijské hry, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S celkovým umístěním jsme spokojeni, říká jihočeský šéf Jan Steinbauer  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.