Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Pedagogu se nově otevřelo jedinečné multifunkční hřiště. Sportovat na něm může každý

V pátek 10. července bylo slavnostně otevřeno nové sportoviště a multifunkční hřiště. Na akci za horkého odpoledne skotačili děti s rodiči a za velké účasti nastínili, jak by mohlo po dobu letních prázdnin hřiště vypadat. Živé a plné radosti.

Rekonstrukce za více jak sedm milionů korun započala během května a po dvou měsících na Pedagogu vyrostla dvě nová hřiště. Klub na stavení dostal dotaci pět milionů korun a přes dva miliony korun přispělo město. „Třicet procent nám uhradil magistrát Českých Budějovic, za to jim patří velký dík. Proto naoplátku prosazujeme to, aby sportoviště fungovalo i pro veřejnost, ale podle našich pravidel,“ říká předseda klubu SK Pedagog Přemysl Horák.

Jedno z hřišť je zaměřené jako víceúčelové sportoviště na fotbal, tenis, nohejbal, volejbal, basketbal a házenou. Druhé multifunkční je zaměřené na všechny věkové kategorie a ohraničuje ho běžecká dráha. „Na začátku máme kuličkové dráhy, kde dvouleté děti rozvíjí svoji motoriku pohybu, dále pak máme trampolínu pro děti starší a workoutové hřiště, které je pro tu dospělejší kategorii,“ vysvětluje Přemysl Horák. Takové spojení je v Jihočeském kraji jedinečné.

Hlavním podnětem pro rekonstrukci šesti antukových hřišť, na kterých šlo hrát pouze tenis a nohejbal, byl problém právě s antukou, která obyvatelům panelových domů přistávala v oknech a na balkónech. „Je to nádhera, je to úplně něco jiného. Lidi, co tady bydlí, nám posílají pochvalné emaily: zaplať pán bůh, pryč s antukou, “ pochvaloval si Přemysl Horák.

Spokojené s rekonstrukcí je i město. „Hřiště je postaveno v super lokalitě. Je vidět, jak si to zde děti užívají. Myslím, že se to velmi povedlo a očekáváme, že to bude velmi atraktivní sportoviště. Osobně se mi líbí, že je vícegenerační, a že tady na sídlišti vzniklo místo, kde je možné trávit volný čas sportováním. Doufejme, že to pro děti bude motivační, aby sportovali a neseděli jen doma u počítače,“ uvedl náměstek primátora Viktor Vojtko.

Sportoviště je nyní volně přístupné veřejnosti. Klub pouze vybírá poplatek dvacet až třicet korun za údržbu a úklid na hodinu. To ale neplatí pro hřiště multifunkční, tam můžete přijít a sportovat už dnes, bez poplatků. Pokud nevíte, zda je sportoviště volné, zjistíte to v kalendáři sportovišť na stránkách www.skpedagog.cz , který bude propojen s kalendářem města České Budějovice.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj webové stránky SK Pedagog

Štítky Sport, volný čas, SK Pedagog, hřiště, rekonstrukce, zábava, sportoviště, České Budějovice, Viktor Vojtko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pedagogu se nově otevřelo jedinečné multifunkční hřiště. Sportovat na něm může každý  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.