Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj si zpestří přípravu na extraligu zápasy s reprezentací Rakouska

Volejbalisté Jihostroje si přes vánoční svátky příliš volna neužili. Už 26. prosince trénovali v posilovně a poctivě se připravují na blok těžkých extraligových zápasů, které je čekají od 11. ledna. V rámci přípravy na domácí soutěž si zahrají 4. a 5. ledna dva přátelské zápasy s národním týmem Rakouska.

Volno měli hráči Jihostroje jen na Štědrý den a Boží hod. Od 26. prosince už se opět potili v posilovně. Kondičně silový blok si zpestřili alespoň oblíbeným výstupem na Kleť. „Přes Vánoce bylo volejbalu méně, spíš jsme nabírali fyzičku a sílu,“ říká asistent trenéra Tomáš Skolka. Spolu s hlavním trenérem Dvořákem připravují mužstvo na velmi důležitou část sezony. „Čekají nás teď nejsilnější soupeři – 11. hrajeme doma s Libercem, máme dvakrát Karlovarsko a jednou také Ústí nad Labem. Chceme se na tyto zápasy co nejlépe připravit,“ upozorňuje Skolka.

I proto přijal českobudějovický klub s radostí pozvání rakouské reprezentace, která se připravuje na kvalifikaci o mistrovství Evropy v Izraeli, na dva přátelské zápasy v rámci přípravy. „Hrajeme ve Vídni, což se nám hodí, protože nemusíme cestovat daleko. Museli jsme se ale všichni nechat otestovat v neděli a další testování nás čeká v pondělí před zápasem,“ líčí Tomáš Skolka.

Všichni hráči Jihostroje prošli zdárně prvním testováním. „Nikoho netrápí zranění, všichni jsme zdraví. Pro zápasy s Rakouskem chceme poskládat dvě šestky, aby si zahráli všichni. Výsledek pro nás nebude rozhodující. Soupeř by měl být kvalitní, mohl by to pro nás být dobrý test před extraligou,“ doplňuje vedoucí mužstva Českých Budějovic. První utkání ve Vídni sehrají Jihočeši v pondělí 4. ledna od 18:45, druhý zápas přijde na řadu o den později od 15 hodin.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Jihostroj, volejbal, soutěž, extraliga, Rakousko, Vánoce, Štědrý den, Vídeň, reprezentace, Kleť, Izrael, Liberec, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj si zpestří přípravu na extraligu zápasy s reprezentací Rakouska  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.