Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Spolehlivý exekutor Čolič i fantastický Vorel. Dynamo vyhrálo potřetí v řadě, doma porazilo Teplice

, aktualizováno 24. ledna 2021, 17:00

Skvělý start do jara. Českobudějovické Dynamo chtělo v třetím zápase po restartu Fortuna ligy pokračovat v nastoleném trendu. Po dvou vítězstvích čekal Jihočechy na Střeleckém ostrově duel s Teplicemi. A díky dalšímu přesvědčivému výkonu, spolehlivému exekutorovi pokutových kopů i brankáři Vorlovi brali svěřenci trenéra Davida Horejše po výhře 2:0 už potřetí v řadě tři body.

Nejprve loupež v „pardubickém Ďolíčku“, ve středu pak úspěšné dobývání příbramského obranného valu. Svěřenci trenéra Davida Horejše zvládli fantasticky vstup do jarní části Fortuna ligy, když z úvodních dvou zápasů zapsali šest bodů. Navázat na výsledkově vydařený start do nového roku chtěli fotbalisté Dynama i v nedělním duelu s Teplicemi, které zavítali na jih Čech v roli nevyzpytatelného soupeře.

Sluneční paprsky, přijatelné teplotní podmínky i znovu skvěle nachystaný trávník. Na Střeleckém ostrově bylo vše připravené na kvalitní vstup Dynama do utkání. To se projevilo i na hřišti. Už v páté minutě pálil z přímého kopu Benjamin Čolič, ale Grigar byl pozorný. Po další standardce domácích měli k dispozici po faulu zkrácený roh Teplice. A Vondrášek měl na hlavě první gól. V patnácté minutě však na zadní tyči selhal a Vorel tak zůstal nepřekonán. A tak se o slovo přihlásili opět Jihočeši. Po Brandnerově voleji zahrával ve 20. minutě rohový kop Čolič. Centrovaný míč zřejmě i vlivem ostrého slunce Tomáš Grigar pouze zbrzdil a balón tak dopadl přímo na hlavu Maksyma Talovierova. Mladý ukrajinský stoper se z bezprostřední blízkosti nemýlil a prázdný Střelecký ostrov slavil úvodní gól – 1:0.  Po devíti minutách to mohlo být dokonce o dvě branky. Po dobré spolupráci Alvira a Mészárose pálil druhý jmenovaný, brankář Sklářů jeho pokus srazil pouze k Patriku Brandnerovi, který mohl poslat Dynamo do dvoubrankového trháku. Zabránil mu v tom jen včasný obranný zákrok defenzivy Teplic. A tak byli na tahu zase hosté. Deset minut před koncem poločasu nejprve zahrozil Moulis, ale stoprocentní šanci měl až jeho spoluhráč Jakub Řezníček. Kapitán Severočechů se zjevil po odražené střele osamocený před Vorlem, ale prostor mezi třemi tyčemi trestuhodně překopl. I proto šli do kabin o poločasové přestávce výrazněji spokojenější domácí.

A start do druhé půle příznivcům Dynama vykouzlil ještě širší úsměv. Matěj Radosta totiž nesmyslně zfauloval uvnitř šestnáctky hostů Benjamina Čoliče a sám bosenský obránce si opět postavil míč na penaltový puntík. Ani tentokrát, stejně jako proti Příbrami, Pardubicím a Mladé Boleslavi, nezaváhal a s obrovským klidem poslal Jihočechy do dvoubrankového vedení. Pět minut po začátku druhé půle sahali domácí dokonce po další brance, zákrok na Brandnera však podle sudího Deneva navzdory velkým protestům černobílých penaltový nebyl. Ani v 65. minutě se Dynamo navýšení skóre nedočkalo, po zajímavém přečíslení byl Javorkovi pískán ve vápně soupeře faul. Z následujícího útoku už hrozili Teplice, ale šanci se redukci skóre včas překazil Martin Králik. V dalších minutách tlak Sklářů sílil a vyústil v zajímavou standardku zpoza hranice pokutového území. K přímému kopu se postavil Pavel Moulis a jeho pokus orazítkoval tyč! Třináct minut před koncem utkání se pustil do nebezpečného sóla Talovierov a domácím se to krutě nevyplatilo. Po jeho ztrátě totiž přišel Králikův faul na střídajícího Mareše a penalta se zahrávala i na druhé straně. Ale fantastický Vojtěch Vorel vystihl směr střely z kopačky Jakuba Řezníčka, čímž zasadil hostům další tvrdou ránu. Z té už se soubor Radima Kučery neoklepal a z jihu Čech odcestoval bez bodového zisku.

To svěřenci trenéra Davida Horejše vyhráli už potřetí v řadě a potvrdili fantastický vstup do jarní části Fortuna ligy. Právě na skvělý start po krátké přestávce budou chtít Jihočeši navázat příští víkend. V sobotu 30. ledna zavítá Dynamo do Uherského Hradiště, kde se pokusí obrat o body skvěle hrající Slovácko.

Dynamo České Budějovice - FK Teplice 2:0 (1:0).

Branky: 20. Talověrov. 48. Čolič z pen. Rozhodčí: Denev - Nádvorník, Váňa. ŽK: Mészáros, Králik, Ekpai - Trubač, Mazuch. Bez diváků.

Sestavy: Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Králik, Talověrov, Novák - Čavoš, Javorek - Mészáros (76. Ekpai), Alvir (83. Valenta), Mršič (88. Ledecký) - Brandner. Trenér: Horejš.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Gabriel, Mazuch, Černý (70. Mareš) - Jukl, T. Kučera (70. Hyčka), Radosta (61. Vukadinovič), Trubač (87. Žitný), Moulis - Řezníček. Trenér: R. Kučera.

Hlasy trenérů:

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Dneska byl náš výkon výborný. Na rozdíl od minulého kola s Příbramí jsme vstřelili první gól a zatlačili jsme soupeře. Po přestávce jsme přidali druhý gól z penalty a hru jsme kontrolovali. Akorát v závěru jsme si to na chvíli trochu jsme zkomplikovali naivní hrou, ale výsledek jsme si pohlídali. V základní sestavě nastoupil v brance místo Jardy Drobného Vorel. Je to jasný záměr, kdy ho chceme připravit na na příští sezonu. Zachytal dobře, ten jeho výkon byl velmi dobrý. Jen potvrdil to, jak skvěle pracuje při tréninku."

Radim Kučera (trenér Teplic): "Myslím si, že ten zápas byl svým způsobem vyrovnaný, protože jsme měli příležitosti, abychom skórovali. Ale po našich chybách a hloupostech jsme Budějovicím darovali dva góly a pak už se jim hrálo dobře. Ta penalta, kterou domácí kopali, byla z naší strany totální hloupost, to byly prostě dárky pro soupeře. Bohužel dva zápasy za sebou jsme prohráli a nevstřelili jsme v nich ani gól. Možná, že dneska se nám vrátilo to, jak jsme lhostejně přistoupili k minulému utkání s Jabloncem."

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fortuna liga, fotbal, české budějovice, teplice, FK Teplice, HC Dynamo Pardubice, Vojtěch Vorel, Benjamin Čolić, SK Dynamo České Budějovice, trenér, David Horejš, 1. česká fotbalová liga, Střelecký ostrov, Radim Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Spolehlivý exekutor Čolič i fantastický Vorel. Dynamo vyhrálo potřetí v řadě, doma porazilo Teplice  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.