Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Štíři otevřou Aktivní Složiště

PR článek

Od 1. července 2020 mají Štíři pronajatou část pozemku na Složišti. Rozhodli se území přetvořit na dětské hřiště a sportoviště pro veřejnost a své členy. Plánují i výstavbu haly. Záměrem je také realizace akcí, tou nejbližší je slavnostní otevření Aktivního Složiště s programem pro děti, vyžitím na pěkném dětském hřišti a s příjemným posezením a koncertem pro dospělé.

Během necelých dvou let se Štírům podařilo z nevzhledného a zarostlého prostoru udělat čisté a hezké místo, které místní rádi navštěvují. První velká akce proběhla už v loňském roce. Sportovně pohádkového dětského dne se zúčastnilo přes 300 dětí. 

V roce 2021 získali Štíři více jak milionovou finanční podporu na projekt vybudování veřejného dětského hřiště. I přes několik poškození ze strany vandalů během realizace se podařilo projekt dokončit a v pátek dopoledne 22.4. bude dětské hřiště oficiálně otevřeno veřejnosti za účasti pana primátora, zástupců města a dětí z nedaleké školky. „Odpoledne čeká návštěvníky bohatý program, děti se mohou těšit na soutěže, rodiče a prarodiče na přátelské posezení u pečeného prasátka. Podvečer bude zpestřen vystoupením kapely Jiří Schelinger TRIBUTE Mladen Djelmo,“ zve prezident klubu Jirka Kratochvíl.

Na otevření areálu naváže o den později 23.4. Den Země. Na místě se můžou návštěvníci zapojit do úklidu Složiště a okolí, zároveň bude možné se dozvědět jak správně třídít odpad, o možných alternativních způsobech dopravy v ČB aj. „V akci vidíme velký přinos, chceme šířit povědomí o ochraně životního prostředí a nejen své členy chceme vést k tomu, že pořádek nejen na Složišti je potřeba,“ říká koordinátor akce Víťa Strouhal.

Dálší plánovanou aktivitou je Sportovně pohádkový dětský den, který se uskuteční 11.6. a naváže tak na velmi úspěšný předchozí ročník.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Štíři, florbal, Aktivní Složiště, dětské hřiště, Jiří Schelinger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři otevřou Aktivní Složiště  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.