Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Registrace běžců Sokolského běhu republiky 2022 budiž spuštěny. Tak Nazdar na startu 28. října

PR článek

Sokolský běh republiky hlásí jasnou zprávu – již 4. ročník obnovené sokolské tradice otevírá online registrace svým běžcům. Roku 1862 byl v tento den zaveden hrdý sokolský pozdrav a organizátoři budou nadšení, pokud si společné „Nazdar!“ budou moct říct i s vámi na jednom z mnoha běhů po celé české republice i v zahraničí. Poběží se jako vždy, v den výročí naší republiky, 28. října 2022. Již tradičně hlavní závod startuje po celém Česku ve 14 hodin a vyřádí se i ti nejmenší, pro které organizátoři chystají dětské závody. Tak si vyberte z vypsaných běhů a nazdar na startu!

Letošní ročník Sokolského běhu republiky se chce soustředit ještě víc na servis pro běžce a zajistit, že si tento sportovní zážitek užijí naplno, ať už poběží kdekoliv, ve městě, na vsi nebo v zahraničí. Do organizování běhů se letos pustí jak sokolské jednoty, které znáte již z předchozích let, tak i pár nováčků. „Běhů je celá řada, ale dovolím si tvrdit, že u žádného jiného není tak těsné sepjetí s historií republiky, ta atmosféra je neopakovatelná i tím, že všude jsou sokolské symboly, které mají bohatou historii a běžet pod nimi je opravdový zážitek,” dodává starostka České obce sokolské Hana Moučková.

Mezi množstvím míst, kde se letos běh koná, nechybí Praha, Brno, České Budějovice, Ústí nad Labem, Plzeň nebo Jablonec nad Nisou. Z menších měst na rozlohu, ale rozhodně ne na sokolského ducha, pak vybíhají sokoli v Syrovicích na Brněnsku, v Březníku na Vysočině nebo například v Náměšti na Hané na Olomoucku. Krajané držící sokolskou tradici a rozvíjející její myšlenky v zahraničí se zapojí již tradičně ve Washingtonu D.C., v San Franciscu nebo ve španělském Cabo Roig. Každé z míst je jiné, i v tom je Sokolský běh republiky unikátní. „Líbí se mi, že je to akce o zdravém životním stylu a sportu. Je čas vyběhnout, a když si tím připomeneme i bohatou historii naší země, je to jedině dobře,“ zmiňuje olympijský medailista a ambasador Sokola Saša Choupenitch. Seznam prozatím známých běhů, ze kterých můžete vybírat, najdete v mapě uvedené níže nebo na webu www.behrepubliky.cz. Lokality budou ještě přibývat, a tak není třeba zoufat, pokud jste své město nebo ves na mapě zatím nenašli.

A jaké mají organizátoři cíle? Rozhodně nejsou malé! Protože Sokolský běh republiky nemá znát hranic. Cílem je propojit co nejvíce běžců i sokolských jednot a společně oslavit 104. narozeniny naší krásné republiky! Při té příležitosti také doručit radost z pohybu všem zapojeným běžcům, sokolům a sokolkám a šířit myšlenku sounáležitosti a čistých morálních hodnot současnou společností. V roce 2021 se podařilo užít si atmosféru společně s více než 5 000 běžci na 44 místech v České republice a 4 v zahraničí.

Tak se také vydejte na tuto pouť, třeba na hlavní závod na pražském Petříně, nechte na sebe dýchnout historii naší země a užijte si oslavu republiky pohybem. Registrujte se na váš běh právě teď na www.behrepubliky.cz. Tak nazdar na startu!

Ohodnoť článek

Štítky Sokolský běh, sport, běh, Česko, historie, olympijské hry, Česká obec sokolská, Hana Moučková, Washington, D.C., Praha, San Francisco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Registrace běžců Sokolského běhu republiky 2022 budiž spuštěny. Tak Nazdar na startu 28. října  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.