Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Římovský běh pro úsměv čeká osmé pokračování

Rok se s rokem sešel, nebývale dlouhá zima konečně skončila a je opět čas oprášit běžeckou obuv. V Římově se v sobotu 10. června opět poběží nejen pro zdraví, ale hlavně pro dobrou věc, a to už po osmé. Letošní ročník bude ve znamení dvou mladých chlapců, kteří bojují s nepřízní osudu už od prvních chvil svého života, a také spolku Haima, který pomáhá dětem s onemocněním krvetvorby nebo s hematoonkologickým onemocněním léčeným na jednotce Dětské hematoonkologie při Dětském oddělení Nemocnice České Budějovice, a. s..

Richard Miler se narodil 22. prosince 2020 jako vánoční dáreček pro svého staršího brášku Bártíka (6 let). Ríša se okamžitě po narození dostal na oddělení RES Českobudějovické neonatologie, kde čelil celé řadě komplikací. Po dlouhém období nejistoty mu pak byl v listopadu 2022 diagnostikován Renpenning sydrom, což je velice vzácné onemocnění, v ČR téměř neznámé. Největší problémem je špatné přijímání potravy, proto váží Ríša ve svých dvou letech jen 6,5 kg. Vybrané prostředky pomohou rodině v zajištění potřebné neurorehabilitace a speciálního zdravotního kočárku.

Sedmiletý Vilém Slabihoudek přišel na svět s vzácným a nevyléčitelným syndromem Hunter. Ten způsobuje, že Vilíkovo buňky ukládají škodlivé látky a mění celé jeho tělo. Bohužel s velkou pravděpodobností proto nebude nikdy chodit ani dobře mluvit. Celá rodina si už prošla mnoha trápeními od sepse až po náročnou operaci tříselné kýly, po kterých byly Vilíkovo návštěvy lékařů na denním pořádku. Výtěžek z běhu rodina použije na nákup nového invalidního vozíku, postele a na úpravu vozidla.

Běhu se mohou účastnit již tradičně všechny věkové kategorie. Ti nejmenší si to „rozdají“ přímo na starém fotbalovém hřišti, kde se akce koná, starší pak čekají přespolní běhy o délce 2 a 7,5 kilometru. Samozřejmostí je pak jako každý rok i bohatý doprovodný program. Skákací hrady, malování na obličej, tvořivou dílničku a plno dalšího vyžití ocení hlavně děti. Na své si přijdou i milovníci jógy nebo taekwonda. Na místě bude originální – domácí – občerstvení v podobě bramboráků, nakládaných hermelínů nebo řady druhů buchet.

Registrovat se mohou běžci, jak dopředu přes webové stránky STOPNITO.cz/Římovský běh, nebo i přímo na místě od 13:00. Z předem registrovaných závodníků se budou losovat i dva výherci dárkových voucherů.

Na všechny závodníky, diváky i na ty, kteří si budou chtít užít fajn sobotu, se už v Římově všichni v čele s Ríšou a Vilíkem moc těší.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Římovský běh pro úsměv čeká osmé pokračování  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.