Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Fotbalisté Sparty vyhráli v Budějovicích 2:0 a venku jsou nadále stoprocentní

Fotbalisté Sparty v 9. kole první ligy zvítězili v Českých Budějovicích 2:0 a znovu se bodově dotáhli na vedoucí tým tabulky Slavii, která v sobotu porazila Plzeň. Obhájce titulu poslal do vedení v 11. minutě Martin Vitík, po změně stran přidal pojistku už v přesilovce po vyloučení domácího Ubonga Ekpaie Ermal Krasniqi. Letenští naplno bodovali i v pátém venkovním utkání ligového ročníku. Dynamo zůstává v sezoně jako jediné bez výhry a v tabulce je nadále poslední.

Pražané navázali na středeční vítězství 3:0 nad Salcburkem v úvodním kole Ligy mistrů a neprohráli ani 15. soutěžní zápas v sezoně. Dynamo v lize porazili popáté za sebou. Jihočeši po zisku premiérového bodu v ročníku v minulém utkání s Bohemians 1905 utrpěli sedmou prohru a v nejvyšší soutěži čekají na vítězství už 12 duelů.

Dánský trenér Pražanů Friis udělal oproti zápasu se Salcburkem pět změn v základní sestavě. Jeho protějšek Straka, jenž ve Spartě působil jako hráč i trenér, nasadil od začátku na post stopera ligového debutanta Brabce. V zahajovací jedenáctce nechyběla ani staronová posila Ekpai, který se vrátil do klubu po více než třech letech.

Sparta začala drtivým tlakem, který završila v 11. minutě první brankou. Na Kairinenův centr z přímého kopu si naskočil Vitík a hlavou vstřelil už třetí gól v ligové sezoně. Reprezentační obránce se v týmové tabulce kanonýrů dotáhl na Birmančeviče.

Domácí se v úvodní čtvrthodině takřka nedostali k míči, v 17. minutě ale hned z první akce mohli srovnat. Adediran po Čermákově kolmici běžel z mírného úhlu sám na Vindahla, jenž jeho křižnou střelu vykopl. O chvíli později dokonce Čermák dostal hlavou míč do brány, pomezní sudí ale následně odmával ofsajd.

Jihočeši se dostali do zápasu, znovu je ale srazila situace ze 40. minuty. Ekpai udeřil pěstí do hlavy Rosse a sudí Starý po intervenci videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů změnil původní verdikt ze žluté na červenou kartu.

I v oslabení se dostal k nadějné hlavičce Križan a v nastavení měl na noze vyrovnání Čermák, z ideální pozice však bránu netrefil. Pouze tak potvrdil, že jeho tým má s jediným gólem nejhorší ofenzivu v soutěži. Jihočeši neskórovali už pět kol po sobě.

Favorita uklidnil až druhý gól krátce po změně stran. Birmančevič po rychlém brejku našel před bránou Krasniqiho a ten si sám před Fendrichem poradil. Kosovskému reprezentantovi nejprve zkazil radost signalizovaný ofsajd, videorozhodčí mu ale nakonec druhou trefu v české lize posvětil.

Letenští dohráli závěrečnou půlhodinu s přehledem. Jen v 74. minutě jim utekl po pravé straně Ogiomade a prudkou střelou na přední tyč donutil Vindahla k pohotovému zákroku.

Hosté měli spoustu nadějných útoků na navýšení skóre a vylepšení nejlepší ligové bilance 18 branek, ve finální fázi ale byli nepřesní a místy bohorovní. Ve velké šanci minul Sadílek a Suchomelovu ránu z 81. minuty vyrazil Fendrich. V závěru neuspěl ani Solbakken.

Sparta v lize neprohrála v Českých Budějovicích podeváté za sebou, navíc už čtyři soutěžní zápasy neinkasovala. V nejvyšší soutěži bodovala v 19. utkání po sobě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením SK Dynamo České Budějovice

Štítky Sport, fotbal, první, 9. kolo, České Budějovice, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty vyhráli v Budějovicích 2:0 a venku jsou nadále stoprocentní  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.