Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Bolí to, řekl po utkání se Slováckem František Straka. I přes další neúspěch však své svěřence pochválil

Hlasy trenérů po utkání 11. kola první fotbalové ligy Dynamo České Budějovice - FC Slovácko. Přečtěte si vyjádření trenérů po utkání 11. kola první fotbalové ligy Dynamo České Budějovice - FC Slovácko. Trenér Straka své svěřence za jejich výkon pochválil. Tým se podle jeho slov stále zlepšuje.

„Bolí to, hodně to bolí. Kluky jsem po zápase za výkon pochválil. První poločas byl podle našich představ, udělali jsme pokrok v agresivitě a napadání. Bohužel nás srazily nastavené minuty. Možná bych se mohl zeptat pana (rozhodčího) Berky, proč jsme přetáhli ten nastavený čas. Navíc já jako bývalý stoper vím, že když couvám, jdu do výskoku, tak pak padám na zem, což se stalo Čoudkovi. Teď se jen můžu ptát, jestli to byla penalta, nebo nebyla. Ale já to neberu, protože tohle nemělo s penaltou nic společného a hodně to zápas ovlivnilo. Druhý poločas už nahrával týmu Slovácka, který čekal na brejky. Je to pro nás krutá porážka, ale máme se od čeho odrazit. Všichni zápas odmakali, vidím velký progres a budeme tako pokračovat. Chci, abychom tak, jak jsme hráli první poločas, vydrželi celý zápas," řekl trenér Dynama František Straka.

Jihočeši jako jediní v ligové sezoně nadále zůstávají bez vítězství a s jediným bodem na dně tabulky. Slovácko v nejvyšší soutěži podruhé za sebou vyhrálo a poskočilo na šesté místo. Do vedení ho poslal v šesté minutě nastavení úvodního dějství z penalty Marek Havlík a pojistku přidal v závěru Patrik Blahút.

„V prvním poločase jsme vůbec nehráli dobře. Přirovnal bych to k zápasu v Hradci Králové, kde jsme byli dozadu nejistí a dopředu jsme nic nevytěžili. Domácí byli lepší, aktivnější, my jsme pracovali s míčem velmi pomalu. Nefungovalo nám nic. Nevím, v čem jako trenéři děláme chybu, že nedokážeme tým připravit na první půli. I když jsme dali gól z penalty, byl o poločase v kabině kravál. Kladli jsme důraz na to, aby se hra zlepšila a byli jsme týmovější. Do druhého poločasu jsme vyběhli jinak, najednou jsme hráli více do kolma a za obranu a byly tam brejkové situace. To už bylo podle našich představ a jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězství," sdělil trenér Slovácka Roman West.

Slovácko v lize s Budějovicemi popáté za sebou bodovalo. Dynamo čeká v nejvyšší soutěži na vítězství už 14 utkání a jeho pozice na dně tabulky je stále složitější. Jihočeši v ligové sezoně za 10 zápasů jen dvakrát skórovali.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením SK Dynamo České Budějovice

Štítky Sport, fotbal, první, 11. kolo, České Budějovice, Slovácko, hlasy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bolí to, řekl po utkání se Slováckem František Straka. I přes další neúspěch však své svěřence pochválil  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.