Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

První venkovní výhru zapsal Motor v Karlových Varech

Českobudějovický Motor slaví první venkovní vítězství v letošní sezoně a svěřenci Ladislava Čiháka si z Karlových Varů vezou dva body za vítězství v prodloužení. O osudu pátečního utkání rozhodl Nick Olesen, který se trefil poprvé od svého hattricku proti Pardubicím.

Zápas věnovaný žákům základních a středních škol v karlovarském regionu odstartoval ve vysokém tempu a oba týmy si v úvodní minutě připsaly svou první šanci. Štencelovu ránu zlikvidoval nejistým zákrokem Frodl, následná tečovaná rána v podání Mikysky zamířila naopak do tyče. První gólový okamžik se tak v KV aréně dostavil až na konci šesté minuty. Cibulka svou přihrávkou do předbrankového prostoru vybídl k teči Branta Harrise, který za pomoci své hokejky usměrnil kotouč do horních pater branky a Motor se tak ujal vedení. Na branku kanadského navrátilce do jihočeské sestavy mohl o pár vteřin později navázat Pavel Pýcha, který chtěl svou kličkou dovézt kotouč až do odkryté části branky. Brankář Frodl však předvedl ukázkový rozštěp, s jehož pomocí českobudějovického obránce zastavil. Energie mohla na povedenou pasáž Motoru zareagovat při následném vyloučení Reillyho, který za svůj faul kolenem na Čihaře vyfasoval trest do konce zápasu. Během pětiminutové početní výhody se v největší domácí příležitosti objevil Sapoušek, jehož zakončení po povedené kličce vyrazil Klouček svým ramenem. A když rána Grígera zamířila nad branku, tak Motor své dlouhé oslabení přežil bez úhony. Jihočeši se ovšem museli vypořádat i s dalším vyloučením, po kterém usedl tentokrát na trestnou lavici Jáchym Kondelík. V početní výhodě zahrozil domácí Jiskra, ani ten si však nedokázal poradit s brankářem Kloučkem, který střelecký pokus zastavil svou hrudí. 

Druhou třetinu započal Motor početní výhodou, ve které si připsal střelecký pokus Milan Gulaš. Bekhendový pokus jihočeského kapitána ovšem nepatřil do kolonky nebezpečných zakončení, a tak si Frodl připsal spolehlivý zákrok lapačkou. Na konci 23. minuty došlo na další karlovarské vyloučení, které si připsal Procházka. V další jihočeské přesilovce ale měli největší šanci právě Energetici, konkrétně kapitán Jiří Černoch, který se sice ocitl sám před Kloučkem, jihočeský brankář však náporu Černocha odolal. Skóre utkání se tak měnilo až v polovině hrací doby, kdy se Energie dočkala vyrovnání. Jiskra posunul kotouč na Dalimila Mikysku, který si vybruslil do lepší střelecké pozice na osu hřiště a svou utaženou střelou na lapačku překonal brankáře Kloučka. Vyrovnaný stav ovšem nemusel dlouho vydržet a o pár minut později mohl vedení na stranu Motoru vrátit Toman, který si vybruslil až před brankáře Frodla. Kotouč však ke smůle Jihočechů zamířil pouze do pravé tyče. Čas pomalu plynul a v závěrečné minutě druhé třetiny musela jít do práce Frodlova vyrážečka, která zastavila hned dvě šance Motoru. Nejprve nebezpečně pálil po přiťuknutí od Kondelíka kapitán Gulaš a o pár vteřin později zahrozil po samostatné akci po pravé straně Olesen.

O osudu utkání tak musela rozhodnout až závěrečná třetí třetina, ve které jako první zahrozili Jihočeši. Po chybě Rulíka se do přečíslení dostalo duo Kubík – Pech, přičemž druhý jmenovaný pálil bez přípravy těsně mimo. Ještě v nebezpečnější šanci se objevil na konci 45. minuty Jan Štencel, který po přihrávce od Olesena nejprve prověřil Frodla a následně svou dorážkou nastřelil kotouč do brankové konstrukce. Energie nevěděla, kam dřív skočit a Motor o pár minut později nastřelil opět brankovou konstrukci, když po vyhraném vhazování pálil z levého kruhu Kubík. V polovině třetí třetiny zahrozily také Karlovy Vary, konkrétně Ondřej Beránek. Brankář Klouček si však s povedenou tečí po přihrávce od Jiskry poradil. V 54. minutě byl za podrážení vyloučen domácí Mamčins a Motor tak získal výhodu přesilové hry. Její úvod se však Jihočechům vůbec nepovedl a Šír mohl v samostatném úniku poslat Energii do vedení. Brankář Klouček ale stihl včas zaklapnout své betony a utěsnil tak mezírku, kterou chtěl Šír využít. Ve zbytku početní výhody si sice Motor dokázal vytvořit potřebný tlak, gólový účet však Čihákovi svěřenci rozšířit nedokázali. Třetí třetina tak pomalu dokráčela do svého konce a o osudu utkání tak musel rozhodnout „nastavený čas“.

Prodloužení trvalo v KV aréně pouhých dvaadvacet vteřin, než se k hracímu předmětu dostal Nick Olesen, který nabral rychlost a svůj průnik zakončil nechytatelnou ranou do horního rohu branky. Jihočeši si tak nakonec připsali první vítězství v letošním extraligovém ročníku na venkovní půdě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Banes Motor

Štítky Banes Motor, České Budějovice, HC Energie, Karlovy Vary, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První venkovní výhru zapsal Motor v Karlových Varech  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.