Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Sporťáček doveze do Budějc i vlastní led

I když bude v sobotu zase parno, na Sporťáčku si stejně zabruslíte pod širým nebem. Díky umělé ledové ploše z HFL centra v Letňanech nebudete na největší přehlídce sportů pro děti, která poprvé zavítá do Českých Budějovic, ochuzeni ani o poctivé sklouznutí. A ještě si u toho s vámi zahrají i prvoligoví hokejisté Motoru.

„České Budějovice jsou městem s tradičně silným vztahem ke sportu, proto nám přišlo přirozené, přiblížit místním obyvatelům atmosféru festivalu,“ říká Jakub Makalouš, zakladatel Sporťáčku. Ten už vstoupil do svého pátého ročníku. Na premiérové jihočeské zastávce se v sobotu 29. srpna od 10:00 v areálu SKP představí na 50 místních klubů, u jejichž stánků si bude možné všechny disciplíny vyzkoušet.

„Všichni vědí, že sport je správná věc. Budeme ale rádi, když na Sporťáček dorazí i rodiny, které zatím sportu tolik neholdují. Přivedou tam svoje děti, aby poznaly, co může sport jejich potomkům přinést, že existují nejrozličnější možnosti, z nichž všechny výrazně pomohou dětem v osobnostním rozvoji. Není pochyb, že si tady každý vybere svůj sport,“ přesvědčily Makalouše dřívější zkušenosti s festivalem. „Podle nás platí, že dítě, které na Sporťáček přijde, nemůže nezačít sportovat.“

A co všechno si budou moci mladí (ale i starší, věk není překážkou) na Sporťáčku vyzkoušet? Inu, všechno… Od ledního hokeje, fotbalu, volejbalu až po korfbal, kendó či kriket. Pomůžou vám i zmínění motoráci, konkrétně pod dohledem prezidenta Romana Turka hvězdy Josef Straka, Tomáš Nouza, Roman Vráblík a brankář David Gába, na něhož si budete moct i vystřelit. K tomu připočtěte pořádnou porci zábavy u stanoviště hokejbalistů Pedagogu, fotbalisty Dynama v čele s Michalem Řezáčem, Eversonem Limou a bývalými ikonami Martinem Vozábalem či Davidem Horejšem, hráče Jihostroje Daniela de Souzu Maciela a Jana Kulihu a navrch nějaké to překvapení a soutěže.

Právě tady přijdou i nejvíc nerozhodní caparti na to, co je opravdu baví, a čemu by se chtěli věnovat. Anebo objeví svůj skrytý talent. Stačí dát zelenou pohybu. Na jednom místě v jeden den se sejdou zástupci všech sportovních odvětví, aby ukázali, co jejich disciplína nabízí. Čeká vás padesátka stanovišť, dost na celý den…

Sporťáček je náborový sportovní festival, který neuznává letáčky a dlouhé proslovy. Základní myšlenka tkví v tom, pustit se do všeho na vlastní kůži. Rodiče si mohou promluvit přímo se zástupci z daných klubů a získat od nich konkrétní informace, které jim budou při výběru sportu pro jejich potomky užitečné, na Sporťáčku se nachází i blok sportovních lékařů či fyzioterapeutů, kteří se rádi podělí o své zkušenosti zejména v tom ohledu, jak poznat, na co má dítě vlohy. U toho všeho se vám podepíšou známí sportovci a program na hlavním pódiu si budou koučovat ostřílení moderátoři Pavel Cejnar a Zorka Hejdová z Evropy 2.

Při vyplnění bezplatné registrace do spolku Sporťáček je všechno zdarma a navrch máte na akci i pojištěné dítě.

České Budějovice jsou první letní zastávkou letošního Sporťáčku. Další budou následovat v Praze v Braníku (5. 9.), v Brně (12. 9.) a v Plzni (19. 9.). Letošní ročník začal už 29. května ve Zlíně.

Tisková zpráva

Štítky Madeta Motor České Budějovice, sport, České Budějovice, Letňany, festival, Pražská konzervatoř, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, PSG Zlín, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sporťáček doveze do Budějc i vlastní led  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.