Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jarní debut se Dynamu povedl. Zápas o šest bodů vyhráli Jihočeši 3:1

Soubojem tabulkových sousedů odstartovala jarní část Fotbalové národní ligy. Šlo o hodně, vždyť desáté Dynamo České Budějovice přivítalo na svém trávníku jedenáctý Třinec. Pro oba celky byl povedený start do druhé poloviny sezony nesmírně důležitý. Z vítězství se nakonec radovali domácí, kteří dokázali v úvodní půli otočit nepříznivý výsledek a své vedení po přestávce ještě navýšili.

Domácí fotbalisté nevkročili do duelu 17. kola nejlépe a ve třinácté minutě s Třincem prohrávali. Centr Dediče doletěl z pravé strany k Jakubovi Teplému a ten se trefil k pravé tyčce Křížkovy svatyně. Namále měli Jihočeši po necelé půlhodině hry, brankář Dynama ale vytáhl brilantní zákrok a Motyčkou tečovanou střelu Janoščina vyrazil na roh.

Vyrovnávací branka padla ve 28. minutě krátce po této situaci z protiútoku. Třinecký roh skončil v náručí Křížka, gólman balon posunul na Šimáka, jenž svým přesným pasem vyslal do úniku Jakuba Peška. Tomu se podařilo obehrát jediného zadáka hostů a povedenou střelou rozvlnit síť za Palečkem.

V závěru první půle přišly okamžiky navrátilce do českobudějovického dresu Michala Klesy. Nejprve se proti jeho střele brankář Slezanů vytáhl, ve 42. minutě však perfektní nahrávku od Benáta proměnil. Jeho střela pod břevno poslala Dynamo do poločasového vedení 2:1.

Budějčáky mohla na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky mrzet neuznaná branka Jurdíka - rozhodčí posoudil napadání Mareše, předcházející tomuto momentu, jako nedovolený zákrok. Krátce na to se Jurdík trefil hlavou mimo tyče, a tak se stav neměnil.

K navýšení skóre došlo až v 80. minutě, kdy Pešek obral o míč jednoho z hostujících hráčů a postupoval spolu s Janem Šimákem směrem na Palečkovu bránu. A protože sám už jeden přesný zásah dnes večer měl, nezištnou přihrávkou vybídl ke skórování svého spoluhráče a ten se nezmýlil.

O třígólový rozdíl se za čtyři minuty málem postaral mladíček Vaněk, místo v síti ale jeho pokus skončil na spojnici tyčí. Zbytek utkání Jihočeši sehráli takticky a přesvědčivé vítězství 3:1 si pohlídali. V důležitém souboji tak získali svěřenci trenéra Horejše maximální možný počet bodů.

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): „Zápas se mi hodnotí příjemně. Pro nás to bylo velice důležité utkání, to první bývá vždy těžké. Chtěli jsme uspět a úvodních patnáct minut na nás byla znát nervozita, nepomohl nám ani inkasovaný gól. Věděli jsme, že Třinec bude hrát na brejky, bohužel z jednoho nás potrestal. Musím před kluky smeknout, dokázali nepříznivý stav ještě do poločasu otočit. Předváděli perfektní fotbal, který se musel divákům líbit. Ve druhé půli jsme už vedení kontrolovali a měli několik dalších šancí. Takže velká spokojenost a pochvala celému mančaftu.“

Karel Kula (FK Fotbal Třinec): „I když šlo o první utkání jara, mělo slušné tempo. Začali jsme lépe a dostali se do vedení, bohužel jsme svůj náskok kvůli vlastním chybám do poločasu ztratili. Ve druhé půli se naše hra technicky zlepšila, měli jsme možná více ze hry než domácí, soupeř však byl nebezpečnější než my. Ve fázi, kdy bychom se zápasem mohli ještě něco udělat, jsme inkasovali potřetí. Domácí vyhráli zaslouženě, donutili nás k chybám a pak je dokázali potrestat.“

Na programu Fotbalové národní ligy je příští týden atraktivní jihočeský šlágr. Na stadionu Soukeník změří v sobotu síly s budějckým Dynamem domácí FC MAS Táborsko. Zápas začne ve 14:30.

SK Dynamo České Budějovice - FK Fotbal Třinec 3:1 (2:1)

Branky: 28. Pešek, 42. Klesa, 80. Šimák - 13. Teplý. ŽK: 3:4 (Vaněk, Pešek, Klesa - Jánošík, Avdič, Janoščin, Čelůstka). Rozhodčí: Julínek - Caletka, Myška. Diváci: 1024.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Opluštil, Novák, Vaněk - Benát, Čavoš - Pešek (90. Řezáč), Šimák (82. Ujec), Mareš - Jurdík (89. Wermke). Trenér David Horejš.

FK Fotbal Třinec: Paleček - Benetka, Avdič, Hloch, Jánošík - Teplý (69. Tomovič), Motyčka, Janoščin, Samiec (46. Čelůstka) - Dedič, Malcharek (85. Joukl). Trenér Karel Kula.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Třinec, 2. česká fotbalová liga, Jakub Pešek, Jakub Teplý, FK Fotbal Třinec, David Horejš, Karel Kula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní debut se Dynamu povedl. Zápas o šest bodů vyhráli Jihočeši 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.