Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Jihočeská univerzita a VŠTE se střetnou znovu. Tentokrát na zeleném pažitu

Po hokejovém souboji univerzit přichází další, tentokrát fotbalové utkání. To se odehraje ve středu od 18:30 na Střeleckém ostrově, který je domovským stánkem fotbalistů Dynama.

VŠTE má svým konkurentům z Jihočeské univerzity co vracet, jelikož v hokejovém střetnutí byli úspěšnější právě hráči JČU. Vysoká škola technická a ekonomická tak chce vytáhnout tajný trumf. V její sestavě by se mohl objevit rektor Marek Vochozka. „Trochu jsem potrénoval a chtěl bych zahájit na pravé straně zálohy, nebo obrany. Nicméně definitivně jasné to bude až po tréninku den před zápasem. Každopádně se na zápas těším. Ať už jako hráč, nebo divák,“ říká rektor.

ČTĚTE TAKÉ: Před parádní diváckou kulisou slavila historicky první hokejový triumf Jihočeská univerzita

Oba tábory berou utkání velice prestižně. „Našeho týmu se ujal Petr Požárek, který měl z čeho vybírat. Přišly mi řady e-mailů, že studenti chtějí Jihočeskou univerzitu reprezentovat. Konkrétně 44,“ prozradil Petr Klíma, předseda Studentské unie JU. Ten do svého výběru zařadil také dva studenty ze Zambie, kteří na univerzitě studují v rámci programu Erasmus.

Výběr VŠTE měl na starost Pavel Turek, stoper divizního Malše Roudné. A v obou týmech se potká právě několik hráčů, kteří mají zkušenosti z divize. Vedle Turka hají barvy Roudného také Růžička, Vávra a Vogl. Za Čížovou kopou Chytrý a Zahrádka, v Pelhřimově hrají Daniel a Vojtěch Poulovi, v Klatovech Pavlovič, v Třeboni Kodras a například v Českém Krumlově Dudák. Další hráči jsou z krajských nebo zahraničních soutěží.

„Chceme co nejlépe reprezentovat školu. Jak ve studiu, tak ve sportu. Lze říct, že v tomto zápase jde o naši čest a proto ho bereme vážně. Z toho plyne, že uspokojující pro nás bude pouze výhra,“ hecuje předseda Studentské unie VŠTE Radim Šesták.

Své k zápasu řekl také jeho kolega z Jihočeské univerzity Petr Klíma. „Samozřejmě výsledek není podstatný, ale věříme ve výhru Jihočeské univerzity stejně jako při hokeji,“ doplnil.

Pro vítěze je opět připraven velký putovní pohár.

Utkání budou řídit studentští rozhodčí. Hlavním bude Matěj Novák (JČU), asistenty mu budou Jaroslav Kollmann (VŠTE), Filip Frček (JČU) a v roli třetího asistenta bude Karel Hoch (VŠTE).

Celým večerem bude provázet moderátorka z rádia Kiss Jižní Čechy Adéla Jirkalová. Vstupné je 20 korun.

Soupisky:

JČU: Satrapa (Písek), Koranda (Roudné), Vítovec (Vrhavec) - Bednář (Chlum), D. Poul (Pelhřimov), Homolka (Pelhřimov), Vogl (Roudné), Kodras (Třeboň), Imano (Bwinji FC) - Benhák (JFA), V. Poul (Pelhřimov), Pavlovič (Klatovy), Zahrádka (Písek/Čížová), Valta (Čtyři Dvory), Motyka (Blatná), Šebelka (Jankov), Nino (Bwinji FC) - Krýsl (Katovice), Nebeský (Včelnice), Páleník (FC Obernberg), Chytrý (Písek/Čížová).

VŠTE: Hanus (Protivín), Pavelec (SK Dynamo/Roudné) - Dudák (Český Krumlov), Turek (Roudné), J. Novotný (St. Martin), Klimek (Višňová), Wegenkittl (Slavia ČB) - Vávra (Roudné), Plojhar (Týn n. V.), Čmelík (Rudolfov), Veselý (Protivín), Račák (Frymburk), Mizera (Slavia ČB), Šejnoha (Čtyři Dvory) - Růžička (Roudné), Janeček (Čtyři Dvory), R. Novotný (Želeč).

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, hokej, Roudné, SK Dynamo České Budějovice, Střelecký ostrov, Pelhřimov, Čtyři Dvory, Písek, Čížová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská univerzita a VŠTE se střetnou znovu. Tentokrát na zeleném pažitu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.