Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Oslabení pro Dynamo: Jakub Pešek přestoupil do Slovanu Liberec

Českobudějovičtí fotbalisté SK Dynamo České Budějovice přišli o jednu ze svých největších hvězd. Pětadvacetiletý Jakub Pešek přestoupil do prvoligového Slovanu Liberec.

Chrudimský rodák začínal s fotbalem ve čtyřech letech a jeho prvním působištěm byl klub FC Hlinsko, v němž strávil deset sezon. Dva roky po přestupu do AFK Chrudim si ho jako nadějného mladíka vyhlédli skauti pražské Sparty. Během podzimu 2014 patřil ke klíčovým hráčům sparťanského juniorského týmu, kde si díky svým výkonům vysloužil pozvánku do prvního mužstva.

V dresu Sparty si pak odbyl svůj ligový debut, když ho trenér Vítězslav Lavička poslal na trávník v samotném závěru utkání na Slovácku. Pešek za první tým naskočil ještě do dvou přátelských zápasů a dvou střetnutí Poháru České pošty. Do základní sestavy se však natrvalo neprosadil, proto zamířil zkraje roku 2015 na hostování do Dynama, za něž v první lize odehrál dvanáct zápasů.

Poté, co se pod Černou věží osvědčil, dohodl se budějovický klub se Spartou na působení talentovaného záložníka i pro další sezonu. V létě 2017 mu skončila ve Spartě smlouva a stal se kmenovým hráčem budějovického klubu. Po výborné sezoně ve druhé lize, kdy patřil k nejlepším hráčům celé soutěže, se o něj pralo několik klubů. Dalším Peškovým klubem se nakonec stal FC Slovan Liberec.

Přestupová částka mezi kluby nebyla zveřejněna. Podle nejnovějších informací zbývá doladit pouze administrativní záležitosti.

Tisková zpráva | Foto skcb.cz

Štítky Jakub Pešek, přestup, FC Slovan Liberec, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, MFK Chrudim, FC Hlinsko, 1. FC Slovácko, Vítězslav Lavička, MOL Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslabení pro Dynamo: Jakub Pešek přestoupil do Slovanu Liberec  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.