Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Další vítězství. Dynamo porazilo Slovácko 2:0 a vyhrálo pátý ligový zápas v řadě

, aktualizováno 10. listopadu 2019, 18:31

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v 16. kole první ligy Slovácko 2:0. Góly Jihočechů vstřelili stopeři Lukáš Havel a Tomáš Sivok. Dynamo tak zvítězilo v pátém zápase za sebou, což se mu v historii první ligy nikdy nepodařilo. Slovácko poprvé po třech zápasech inkasovalo a navíc od poloviny září poprvé po šesti zápasech nebodovalo. Dynamo v tabulce poskočilo s 23 body na osmé místo před Liberec. Slovácko zůstává s 25 body sedmé.

Opatrný začátek zápasu vydržel téměř půl hodiny. Po tu dobu se oba týmy více zaměřily na defenzivu a šancí bylo naprosté minimum a spíš se jednalo pouze o náznaky příležitostí. Ve 29. minutě však domácí kopali roh a hlavou se prosadil českobudějovický Havel. Stoper Jihočechů skóroval počtvrté v posledních třech zápasech.

Na začátku druhého poločasu se na chvilku radovali i hosté. Gól Šašinky však sudí neuznali kvůli postavení mimo hru. O pár minut později se na druhé straně prosadilo Dynamo. Po standardní situaci hlavičkoval bránící Šašinka pouze do Sivoka a od stopera Jihočechů se míč odrazil do branky.

FOTOGALERIE: Dynamo porazilo Slovácko

Neděle, 10. listopadu 2019, 18:25

Dynamo porazilo Slovácko
Dynamo porazilo Slovácko

Pro bývalého reprezentačního kapitána šlo o první gól od příchodu do Českých Budějovic, kam se v létě vrátil po jedenácti letech v zahraničí.

Slovácko se snažilo vrátit v závěru do zápasu a vstřelit kontaktní gól. Ale žádnou vážnější příležitost si nevypracovalo, naopak po jednom brejku mohl skórovat českobudějovický Čavoš, jenže jeho střelu Trmal zlikvidoval. Jihočeši si tak tříbodový zisk už pohlídali.

"Dneska jsme šli do zápasu s jediným cílem, chtěli jsme přepsat historii a vyhrát popáté v řadě, což se Českým Budějovicím v lize ještě nepovedlo. Před mužstvem smekám a děkuju i realizačnímu týmu, hráčům a vedení. První poločas byl z naší strany hodně dobrý a korunovali jsme to gólem. Série pěti výher je daná i tím, že se nám povedlo výborně doplnit mužstvo. Přišel Jarda Drobný a Tomáš Sivok, kteří tým zvedli. Moc si vážím toho, že tady jsou," shrnul trenér Dynama David Horejš.

Dynamo Č. Budějovice - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)

Branka: 29. Havel, 55. Sivok

Sestavy: Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Schranz, Javorek, Brandner (76. Čavoš), Havelka (89. Kladrubský), Mršič - Ledecký (84. Táborský). Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (74. Dvořák) - Petržela (86. Juroška), Havlík, Daníček (82. Helebrand), Kalabiška - Šasinka, Navrátil

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Sport, fotbal, první, 16. kolo, Č. Budějovice, Slovácko, 1. FC Slovácko, HC Dynamo Pardubice, Tomáš Sivok, SK Dynamo České Budějovice, Lukáš Havel, FC Slovan Liberec, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Další vítězství. Dynamo porazilo Slovácko 2:0 a vyhrálo pátý ligový zápas v řadě  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.