Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pokud by byla šance Dynamo převzít, byl bych moc rád, říká Tomáš Sivok

, aktualizováno 11. února 2020, 15:54

Splněný sen? Umístění v první šestce. Tak hovoří o jarní části Fortuna ligy trenér budějckého Dynama David Horejš. V útrobách stadionu se nyní hovoří ještě více než o ambicích pro jarní část sezony, o možné změně majitele klubu. Kapitán českobudějovických fotbalistů a bývalý reprezentant Tomáš Sivok chce totiž odkoupit klub, v němž nyní působí.

„Předložili jsme konkrétní nabídku na odkoupení klubu. Pokud by byla šance Dynamo převzít, byl bych moc rád,“ řekl na dnešní tiskové konferenci Tomáš Sivok. Podle svých slov má o klub zájem společně s partnerem, jehož jméno zatím nespecifikoval. Ke změně vlastníka by mohlo podle iSportu dojít brzy a cena by se měla pohybovat v nižších desítkách milionů korun. „Tomáš by se v tom neangažoval sám. Jde do toho se solidním investorem,“ řekl redakci iSport.cz zdroj blízký hráči. Investorem by podle informací iSport.cz měl být majitel firmy Koh-i-noor Hardtmuth Vlastislav Bříza.

Sivokovi s možným vstupem do majetkových struktur Dynama pomáhají také dva fotbalisté. Jedním z nich je současný brankář Dynama Jaroslav Drobný a druhým pak bývalý hráč klubu Tomáš Řehoř.

Tomáš Sivok začínal s fotbalem v Kamenici nad Lipou, ale mládežnické kategorie už strávil v českobudějovickém Dynamu. Brzy se vytáhlý stoper dostal do hledáčku pražské Sparty, ve které strávil pět sezon a získal s ní tři tituly. Pak Sivok zamířil do italského Udine, odkud se vydal do tureckého Besiktase. V Istanbulu získal jeden mistrovský titul a dva pohárové triumfy. Pak se po dvou sezonách přesunul do Bursasporu, odkud zamířil do izraelského klubu Maccabi Petah Tikva. V seniorské reprezentaci odehrál 64 zápasů, v nichž vsítil pět branek. Několikrát naskočil i s kapitánskou páskou. Desítky startů Tomáš Sivok posbíral i v mládežnických reprezentacích.

Pět nových tváří v dresu Dynama

Na tiskové konferenci před jarní částí sezony představil trenér David Horejš také ambice do druhé poloviny sezony. „Chtěli bychom navázat na výkony z podzimní části. Fanoušky náš fotbal bavil, chodili v hojném počtu a to je náš cíl i do druhé půlky sezony. Kdyby se nám podařilo uhrát první šestku, je to splněný sen. Kdyby se nám podařilo skončit do 10. místa, tak si myslím, že by to byl krásný počin pro nováčka. A záchrana je pro nás povinnost, protože si tady chceme tu ligu udržet,“ řekl na tiskové konferenci Horejš. Splněným snem by podle něho bylo umístění v první šestce, tedy ve skupině o titul.

K tomu by měla Dynamu pomoci pětice nových hráčů. Soupisku rozšíří chorvatský brankář Ivan Sušak, obránce Miloš Kopečný z Hradce Králové, slovenský záložník Karol Mészáros. Na jihu Čech také bude hostovat záložník Denis Granečný z Ostravy a středopolař Pavel Šulc z Plzně.

V jarní části sezony se v dresu Dynama nepředstaví Zinedin Mustedanagič, Ubong Ekpai nebo Dzon Delarge. Hostovat do Plzně pak odešel brankář Jindřich Staněk.

Foto Aleš Strouha | Zdroj ČTK, iSport.cz

Štítky Sport, fotbal, první, Č. Budějovice, Sivok, SK Dynamo České Budějovice, Tomáš Sivok, David Horejš, 1. česká fotbalová liga, tisková konference, FC Viktoria Plzeň, Koh-I-Noor, AC Sparta Praha, FC Hradec Králové, Vlastislav Bříza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud by byla šance Dynamo převzít, byl bych moc rád, říká Tomáš Sivok  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.