Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Dynamo nedalo Boleslavi šanci. Díky třem brankám v úvodu utkání zůstávají tři body na jihu

, aktualizováno 14. února 2020, 21:18

Až nečekaně jednoduše přejelo budějcké Dynamo Mladou Boleslav v prvním ligovém utkání letošního roku. Jihočeši se už v prvním poločase třikrát gólově prosadili. V druhé půli sice další branku nepřidali, i tak zaslouženě plně bodovali. Díky tomu se posunuli na páté místo ligové tabulky.

Do utkání vkročilo Dynamo aktivněji. Už v druhé minutě zahrozil domácí Javorek, který z pravé strany vápna mířil vedle tyče. Podobné šance si Dynamo v první desetiminutovce vypracovalo hned tři, dvě však mířily mimo tři tyče a jednu zastavil ofsajd. Naopak většina akcí Středočechů končila na hranici velkého vápna nebo nepřesným zakončením.

Dynamo se neustále tlačilo dopředu a Mladou Boleslav drželo na její půli. Tlak Dynama vyvrcholil v první branku po čtvrthodině hry, kdy v rychlém sledu viděly tři tisíce prokřehlých diváků dva góly. Nejprve se po patnácti minutách trefil Patrik Čavoš, který míč dostal za záda brankáře Šedy s přispěním teče Daniela Pudila. O pět minut později rozvlnilo Dynamo síť branky hostí podruhé. Tentokrát Filip Havelka krásnou střelou pod břevno navýšil na 2:0.

Jihočeši se s dvougólovým náskokem nespokojili a pokračovali v ostřelování boleslavské branky. Po několik nadějných šancích a Havlově břevnu v závěru první půle přidal Schranz třetí branku. Ten pod břevno napálil odražený míč po Sivokově neúspěšném pokusu.

FOTOGALERIE: Dynamo nedalo Mladé Boleslavi šanci

Pátek, 14. února 2020, 21:02

Dynamo nedalo Mladé Boleslavi šanci.
Dynamo nedalo Mladé Boleslavi šanci.

V úvodu druhého poločasu několikrát rozjela slibnou akci také Mladá Boleslav. Do přesného zakončení se však nedostávala. Blízko čtvrté brance bylo naopak v šestapadesáté minutě Dynamo. Od poloviny hřiště utíkal Matěj Mršić sám na brankáře, ale zezadu byl atakován soupeřem. Poradil si, dostal se ke střele, jenže zamířil o pár centimetrů vedle soupeřovo branky.

V závěru druhé půle se hra uklidnila a brankový účet z prvního poločasu se tak nerozšířil. "Jsme rádi, že jsme do jara vstoupili vítězstvím a ještě takovým výkonem. První poločas byl z naší strany velice dobrý a možná byl jedním z nejlepších, jaký pamatuju. Už včera na tréninku hráči vypadali dobře a dneska se to potvrdilo. Vsadili jsme na podobnou sestavu, s níž jsme nastupovali na podzim. Protože někteří noví kluci přišli až v průběhu přípravy a třeba David Ledecký, který také zůstal mezi náhradníky, navíc dva týdny marodil. Všichni hráči podali dobrý výkon. Samozřejmě, že nebylo snadné říct Jirkovi Kladrubskému nebo Ivo Táborskému, že se nedostanou ani do nominace na zápas. Ale mluvil jsem s nimi individuálně a tu situaci jim vysvětlil," shrnul trenér Dynama David Horejš.

Dynamo se tak díky tříbodovému zisku posunulo ligovou tabulkou na páté místo, právě před Mladou Boleslav. V dalším kole zamíří fotbalisté Dynama do Zlína.

SK Dynamo České Budějovice – FK Mladá Boleslav 3:0 (3:0)

Branky: 15' Patrik Čavoš, 20' Filip Havelka, 38' Ivan Schranz

SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Čolić, L. Havel, Sivok (C), P. Novák – Čavoš, Havelka – Brandner (67. Mészáros) , Javorek (76. Šulc), Mršić (85. Ledecký) – Schranz.

FK Mladá Boleslav: Šeda – Douděra (46. Zelený), Pudil, Křapka, Jakub Klíma – Ladra (46. Klíma), Budínský, Hubínek (C), Janošek, Fulnek (83. Hönig)  – Wágner.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Mladá Boleslav, Fortuna liga, HC Dynamo Pardubice, BK Mladá Boleslav, Patrik Čavoš, Filip Havelka, Ivan Schranz, Daniel Pudil, David Ledecký, Javorek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dynamo nedalo Boleslavi šanci. Díky třem brankám v úvodu utkání zůstávají tři body na jihu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.