Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třetí zápůjčka z Plzně. Dynamo vítá útočníka Matějku, podle Vozábala posilování nekončí

Dynamo opět zbrojí a necelý týden před startem Fortuna ligy posiluje ofenzivu. Do kádru českobudějovického celku míří na hostování Lukáš Matějka z Viktorie Plzeň. Dvaadvacetiletý útočník v černobílém již působil, naposledy však zaujal šestnácti brankami v dresu Ústí nad Labem.

Další posila. Jihočeské Dynamo neotálí a vítá další přírůstek do prvoligové kabiny. V rámci hostování z Viktorie Plzeň bude na Střeleckém ostrově působit Lukáš Matějka. Dvaadvacetiletý útočník zaujal především v poslední sezoně, kdy během angažmá ve druholigovém Ústí nad Labem nastřílel šestnáct branek.

Lukáš prožil v loňském ročníku výbornou sezonu v Ústí nad Labem a věříme, že se mu bude dařit i u nás,“ doufá generální manažer Dynama Martin Vozábal. Pro Matějku to shodou okolností nebude první zastávka na jihu Čech. V Dynamu už totiž před časem působil. V sezoně 2016/2017 si v černobílém dresu připsal jednu branku během jedenácti startů.

Trojnásobný mládežnický reprezentant se však zviditelnil už na podzim roku 2016, když s jedenácti brankami vévodil kanonýrům Juniorské ligy. Po krátkém působení v Dynamu se mladý forvard plzeňské Viktorky přesunul v rámci hostování na sever Čech.

Dynamo vyřešilo absenci levého beka. Před odjezdem na soustředění přichází Skovajsa

Zatímco se fotbalisté českobudějovického Dynama připravovali na plánovaný odjezd na soustředění do rakouského Kaprunu, přivítali v prvoligové kabině další posilu. Defenzivní řadu Jihočechů vyztuží šestadvacetiletý levý obránce Lukáš Skovajsa,...

A tam se mu náramně dařilo. V barvách ústeckého klubu se zasloužil o šestnáct branek, patřil k nejlepším střelcům Fortuna národní ligy a vysloužil si zájem prvoligových celků. Dobré vztahy plzeňské Viktorky s českobudějovickým Dynamem jej nakonec zaváli, stejně jako Pavla Šulce a Ubonga Ekpaie, na jih Čech.

Lukáš v minulé sezoně ve druhé lize prokázal, že udělal obrovský pokrok. Patřil k nejlepším střelcům soutěže a hlasitě si řekl o šanci ve Viktorii,“ sdělil pro klubový web Viktorie její generální manažer Adolf Šádek a pokračoval: „I v letní přípravě prokazoval kvalitu a nyní je správný čas, aby začal sbírat prvoligové starty. Přejeme mu na hostování v Dynamu hodně štěstí a určitě jej budeme pečlivě sledovat.

I přestože je Matějka již sedmou letní posilou, kádr českobudějovického Dynama stále není kompletní. Vedení jihočeského klubu v čele s Martinem Vozábalem se neustále snaží o jeho zkvalitnění. „Přesto náš kádr není stále uzavřený a věříme, že se nám do ofenzivy povede získat ještě dva hráče. Rádi bychom přivedli ještě jednoho útočníka a jednoho záložníka. Naším cílem je, abychom měli silný kádr,“ uvedl Vozábal.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky dynamo, fortuna liga, fotbal, české budějovice, matějka, přestup, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, Lukáš Matějka, FK Ústí nad Labem, 1. česká fotbalová liga, Martin Vozábal, Česko, Juniorská liga, Střelecký ostrov, Pavel Šulc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetí zápůjčka z Plzně. Dynamo vítá útočníka Matějku, podle Vozábala posilování nekončí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.